Cara Memasang Perisian Netgear di Ubuntu

Pengilang rangkaian tanpa wayar Netgear menjual pelbagai produk untuk pengguna pejabat rumah dan kecil, termasuk kad rangkaian dan penghala. Perisian Genie yang menyertainya memungkinkan pejabat dengan kepakaran teknikal minimum untuk mengekalkan rangkaian mereka sendiri dengan mudah, dan mengintegrasikan komputer, pencetak dan peranti mudah alih tanpa ribut. Perisian ini tidak bertujuan untuk dijalankan di Linux. Namun, jika perniagaan anda berjalan di Ubuntu atau pengedaran Linux moden lain, anda boleh memasang dan menjalankan versi Windows di bawah WINE, program yang menyediakan keserasian Windows.

1

Pilih ikon "Pusat Perisian Ubuntu" pada Pelancar, jalur ikon yang terdapat di sebelah kiri desktop Unity anda.

2

Ketik "wain" ke bar carian Pusat Perisian dan senarai yang berlabel "Lapisan Keserasian Windows Microsoft Wain" muncul. Bergantung pada versi Ubuntu dan Wine anda, Trik WINE juga boleh disenaraikan. Ini adalah sekumpulan perpustakaan Windows tambahan yang berguna untuk menjinakkan program yang tidak berkelakuan baik.

3

Klik butang "Pasang" untuk WINE dan anda diminta memasukkan kata laluan pentadbiran anda dan menyetujui pemasangan program. Lakukan begitu, dan tunggu proses pemasangan selesai. Sekiranya WINE Tricks disenaraikan di Pusat Perisian anda, pasangkan juga.

4

Masukkan CD Genie Bersih yang disertakan dengan penghala anda, dan tunggu sementara ia dipasang. Ikon CD muncul di desktop anda. Klik dua kali untuk membuka pemasang Windows dengan WINE. Pemasang memuat dan berjalan, kelihatan sama seperti yang berlaku pada sistem Windows.

5

Jalankan Net Genie dari jalan pintas di desktop anda, atau letakkan ikon Net Genie pada Pelancar anda.