Idea Insentif Prestasi Pusat Panggilan

Kerja pusat panggilan sukar, dengan interaksi berterusan antara pelanggan, penyelia dan rakan sekerja. Ketegangan dapat meningkat dengan cepat dan tekanan dalam usaha menyelesaikan masalah sepanjang hari dapat membebankan pekerja. Memberi insentif untuk prestasi dan memberi penghargaan kepada pekerja anda untuk prestasi yang lebih baik dapat membantu menjadikan pekerjaan yang sukar menjadi lebih baik. Membuat program insentif yang adil dan berkesan memerlukan kerja dan penyelidikan agar berkesan dan harus dirancang untuk memberi ganjaran kepada pekerja anda dan mewujudkan suasana di mana prestasi dapat meningkat.

Bilangan Panggilan yang Dikendalikan

Program insentif yang berkesan dapat dirancang sekitar jumlah panggilan yang dikendalikan setiap hari oleh ejen perkhidmatan pelanggan anda. Walaupun anda mesti berhati-hati untuk memantau bahawa ejen tidak menangani pelanggan terlalu cepat, insentif ini juga dapat membantu anda untuk mengurangkan aduan perkhidmatan pelanggan mengenai masa yang ditahan. Tetapkan garis dasar panjang panggilan purata anda dan berikan insentif untuk jumlah panggilan yang diambil melebihi purata itu. Beri asas insentif setiap minggu sehingga waktu panggilan dapat rata-rata dan berikan jumlah dolar untuk prestasi terbaik anda.

Panggilan di Cue

Sebilangan besar pusat panggilan mengesan dan memaparkan jumlah panggilan mengikut petunjuk. Menjejaki dan memberi ganjaran kepada pekerja anda, termasuk penyelia, untuk mengurangkan panggilan ini secara mendadak akan meningkatkan kepuasan pelanggan kerana masa yang ditangguhkan akan dikurangkan. Pemberian wang tunai, cuti atau anugerah barangan secara keseluruhan atau shift adalah motivasi untuk kakitangan anda. Tetapkan garis dasar panggilan dan buat jumlah panggilan yang boleh diterima. Sebarkan penghargaan khas untuk pasukan yang panggilannya tidak mencapai angka sifar dalam jangka masa yang ditentukan.

Skor Perkhidmatan Pelanggan

Membuat program insentif berdasarkan skor perkhidmatan pelanggan adalah alat yang berharga untuk membantu anda meningkatkan skor ini dan prestasi pekerja. Kembangkan borang maklum balas pelanggan ringkas yang dapat dilengkapkan dengan mudah oleh pelanggan anda. Pada perjumpaan mingguan, bincangkan skor dengan pasukan anda dan berikan hadiah untuk skor terbaik dan juga rakan sekutu yang paling baik. Anda boleh menghadiahkan wang, kad hadiah, hadiah barang dagangan atau sijil. Pemberian hadiah tahunan yang lebih besar juga memberi target kepada pekerja anda untuk terus berusaha. Kirim dan jejak skor perkhidmatan pelanggan anda dan kenali prestasi terbaik anda bila boleh.

Anugerah Pasukan

Pemberian hadiah pasukan juga penting untuk pusat panggilan anda. Tentukan apa yang ingin anda tingkatkan paling banyak di pusat anda: mengurangkan aduan, meningkatkan penjualan, meningkatkan hasil kewangan, dll. Buat sistem penjejakan untuk kawasan yang disasarkan ini dan ukur prestasi pasukan berbanding pasukan lain. untuk membangkitkan persaingan. Hantar skor ini setiap hari dan berikan hadiah mingguan dan bulanan. Motivasikan pekerja anda lebih jauh dengan menawarkan ganjaran di tempat yang boleh diberikan oleh pengurus anda apabila rakan sekerja dilihat menunjukkan prestasi yang luar biasa.