Bolehkah Anda Melihat Siapa Yang Melihat Profil LinkedIn Anda?

Rangkaian media sosial LinkedIn membolehkan anda berhubung dengan profesional lain dalam bidang perniagaan anda. Anda boleh mencari profil profesional lain, dan mereka dapat melihat profil anda. Orang awam juga dapat melihat profil LinkedIn anda. Sekiranya anda mempunyai akaun LinkedIn premium, komponen "Siapa yang Melihat Profil Saya" dari LinkedIn membolehkan anda melihat berapa kali profil LinkedIn anda dilihat baru-baru ini oleh ahli LinkedIn dan orang ramai.

Akaun Premium

Komponen Who's Viewed My Profile hanya muncul di halaman profil LinkedIn anda jika anda memiliki akun premium - "Personal Plus", "Business" atau "Business Plus." Sekiranya anda mempunyai akaun "Asas", anda tidak akan melihat kotak Siapa yang Melihat Profil Saya dan kandungannya. Untuk mendapatkan akaun premium, arahkan penyemak imbas Internet komputer anda ke pautan "Pelan Langganan" dan klik bulatan di sebelah akaun premium yang anda mahukan. Ikuti arahan di skrin untuk menyelesaikan proses peningkatan.

Tetapan Akaun

Navigasi penyemak imbas Internet anda ke pautan "LinkedIn - Tetapan Akaun" jika anda tidak melihat komponen Siapa yang Melihat Profil Saya di profil LinkedIn akaun premium anda. Kotak dialog "Apa Yang Dilihat Orang Lain Ketika Anda Melihat Profil Mereka" akan terbuka. Pilih sama ada anda mahu keseluruhan profil anda, termasuk gambar anda, kelihatan; sama ada anda hanya mahu profil tanpa nama yang mengandungi kata-kata umum, atau sama ada anda mahu benar-benar tanpa nama dan profil anda sama sekali tidak muncul. Klik butang "Simpan perubahan" untuk menyelesaikan perubahan dalam tetapan profil anda.

Menyegarkan

Buka profil LinkedIn anda setelah anda meningkatkan akaun atau menukar tetapan akaun anda. Tekan kekunci fungsi "F5" atau klik ikon anak panah bulat di dalam penyemak imbas anda untuk memuat semula halaman profil anda dan memaparkan kotak Siapa yang Melihat Profil Saya. Klik pada nama atau gambar ahli LinkedIn untuk melihat profilnya. Anda akan dapat melihat maklumat mengenai profil ahli premium lain yang telah melihat profil anda, dibatasi oleh cara mereka menetapkan pilihan mereka sendiri.

Trend

Klik pautan "Paparan" di bawah tajuk "Tren" pada kotak Siapa yang Melihat Profil Saya untuk melihat berapa kali profil anda dilihat setiap minggu. Klik pautan "Penampilan dalam Carian" untuk melihat berapa kali profil anda dilihat dalam carian LinkedIn. Statistik tersebut merangkumi jangka masa 90 hari dan dapat diakses pada bila-bila masa melalui halaman profil anda.