Cara Mendapatkan Pemberitahuan Tweet Tweet untuk iPhone

Ciri pemberitahuan iPhone menawarkan banyak kawalan mengenai bagaimana aplikasi memberi amaran kepada anda mengenai kemas kini dan maklumat baru mengenai akaun anda. Memasang aplikasi Twitter rasmi dan mengaktifkan pilihan pemberitahuan push memberitahu anda mengenai Tweet baru, pengikut baru dan mesej langsung baru walaupun aplikasi tidak berjalan. Anda boleh menggunakan aplikasi Tetapan iPhone untuk mengawal jenis pemberitahuan apa yang disampaikan untuk setiap aplikasi yang serasi dan tempat ia dipaparkan.

Pasang Twitter

1

Lancarkan App Store di iPhone anda dengan mengetuk ikonnya di skrin Utama.

2

Cari aplikasi Twitter rasmi dan buka halaman produknya.

3

Ketuk butang "Percuma" diikuti dengan butang "Pasang". Aplikasi ini dimuat turun dan dipasang pada iPhone anda.

4

Lancarkan Twitter setelah muat turun selesai dan masukkan nama pengguna dan kata laluan anda. Ketik butang "Log Masuk" untuk membenarkan iPhone anda menggunakan akaun Twitter anda. Ini diperlukan untuk menerima pemberitahuan push mengenai Tweet anda.

Dayakan Pemberitahuan Twitter

1

Lancarkan aplikasi Tetapan pada iPhone anda.

2

Ketik butang "Pemberitahuan". Senarai aplikasi yang dapat mendorong pemberitahuan ke iPhone anda dipaparkan.

3

Ketuk butang "Twitter" untuk memaparkan pilihan pemberitahuan pushnya.

4

Luncurkan suis "Pusat Pemberitahuan" dan "Ikon Aplikasi Lencana" ke "Hidup", dan ketik butang "Makluman" di bahagian "Gaya Makluman". Twitter kini mendorong pemberitahuan ke iPhone anda setiap kali tindakan baru berlaku di akaun Twitter anda.