Cara Mendelegasikan Tugas di Outlook

Menggunakan Microsoft Outlook sebagai pelanggan e-mel dan penjadual kalendar anda membantu anda mengumpulkan banyak maklumat dalam satu tempat. Selesaikan lebih banyak perkara dengan menambahkan senarai Perkara Yang Harus Dilakukan ke Outlook dan mengawal siapa yang mendapat tugas apa, melalui ciri Tugas Outlook. Dengan panel tugas, anda dapat mendelegasikan tugas, dan juga menerima kemas kini mengenai kemajuan pekerjaan yang ditugaskan. Jejaki tugas dan kemajuan sepenuhnya secara elektronik dan tidak pernah tanpa wawasan projek, melalui Microsoft Outlook.

1

Lancarkan Outlook dan klik pautan "Tugas" di kiri bawah ruang kerja. Ini membuka ruang kerja dan pita tugas utama.

2

Klik butang "Tugas Baru" di sebelah kiri pita. Untuk menyerahkan tugas yang ada, klik dua kali tugas itu dari senarai di skrin utama.

3

Klik butang "Tugaskan Tugas" pada pita. Perhatikan bahawa ini adalah pita pada tetingkap Tugas itu sendiri, bukan pita skrin Outlook utama.

4

Klik ke medan teks "Ke" pada tetingkap Tugas. Taipkan nama orang yang sepatutnya diberi tugas ini. Anda juga boleh mengetik alamat e-melnya atau mengklik butang "Ke" dan memilih nama dari senarai.

5

Klik ke medan "Subjek" dan taipkan nama tugas, kemudian pilih tarikh mula dan selesai tugas dari dua menu kalendar. Perhatikan bahawa jika anda memberikan tugas yang ada, bidang ini mungkin sudah selesai.

6

Tambahkan maklumat tambahan ke tugas, seperti keutamaan, minta laporan status, pengulangan, dan keterangan tugas, jika dikehendaki. Tugas yang ada mungkin telah diisi, tetapi semua bidang mungkin diubah.

7

Klik butang "Kirim" untuk menyerahkan tugas. Anda boleh memeriksa folder Mesej terkirim untuk mengesahkan bahawa e-mel tugas telah dihantar.