Cara Membuat Avatar Twitter Lebih Besar

Di laman web Twitter dan di aplikasi Twitter, avatar pengguna - gambar profil yang diberikan kepada pengguna Twitter - biasanya dipaparkan sebagai gambar kecil. Oleh kerana gambar ini sangat kecil, anda mungkin tidak dapat membuat perincian tertentu dalam avatar. Dengan menggunakan kaedah yang terdapat di laman web Twitter, anda dapat memperbesar avatar pengguna Twitter dengan ukuran penuh dan mendapatkan penampilan yang lebih baik.

1

Layari ke Twitter.com dan log masuk ke akaun anda.

2

Klik pada pengguna yang avatar anda ingin lihat di aliran rumah anda dan kemudian klik pautan "Lihat Profil Penuh". Anda boleh mencari pengguna dengan mengetik pemegang Twitternya ke dalam kotak carian di bahagian atas halaman Web dan menekan kekunci "Enter". Apabila anda menjumpai pengguna, klik pada namanya dan kemudian klik "Lihat Profil Lengkap."

3

Klik pada avatar Twitter di bahagian atas halaman profil Twitter pengguna. Imej avatar akan dibuka di tab penyemak imbas baru dan dipaparkan pada ukuran maksimumnya. Gunakan teknik mudah ini untuk menjadikan avatar Twitter lebih besar.