Cara Skrin Dapatkan Laman Web

Pengambilan skrin memberi anda keupayaan untuk berkongsi apa sahaja yang terdapat di skrin komputer anda. Apabila perniagaan kecil anda memerlukan gambar yang dicabut skrin, Windows Snipping Tool menawarkan penyelesaian terpasang. Skrin dengan merebut laman web menggunakan Snipping Tool membolehkan anda melihat atau berkongsi gambar laman web. Walaupun anda juga dapat menekan kekunci "Cetak Layar" papan kekunci anda untuk menyalin tetingkap terbuka anda ke papan keratan Windows anda, Alat Memotong menawarkan pilihan penyesuaian lebih besar.

1

Navigasi ke laman web yang ingin anda ambil. Klik orb Mula Windows. Pilih "Semua Program," "Aksesori" dan "Alat Memotong."

2

Klik anak panah menghadap ke bawah di sebelah kanan "Baru". Pilih pilihan "Window Snip", memerintahkan Snipping Tool untuk merebut seluruh tetingkap - halaman Web, dalam hal ini.

3

Gerakkan tetikus anda ke laman web yang anda tangkap untuk memberikan garis besar berwarna merah, menandakan bahawa Alat Snipping akan menangkap tetingkap itu. Klik di mana sahaja dalam tetingkap yang digariskan untuk menyaringnya.

4

Kaji tangkapan skrin baru anda di tetingkap Alat Snipping yang muncul secara automatik. Klik ikon disket biru untuk membuka tetingkap Windows Explorer yang baru. Navigasi ke tempat anda ingin menyimpan gambar. Namakan gambar tangkapan skrin dan klik "Simpan."