Di mana Memohon Geran Kerajaan?

Pemberian adalah anugerah kewangan yang diberikan kepada individu, perniagaan atau institusi yang membiayai projek atau penyelidikan. Kerajaan persekutuan AS mempunyai lebih daripada dua lusin agensi persekutuan yang menawarkan lebih daripada 1,000 program geran dan $ 500 bilion setiap tahun. Hibah kerajaan dipublikasikan melalui Permintaan untuk Cadangan atau Aplikasi, RFA atau RFP. Permintaan ini memberikan keperluan terperinci, arahan dan tarikh akhir untuk cadangan. Hibah kerajaan kebanyakannya membiayai program dan inisiatif penyelidikan kumpulan bukan untung, kerajaan negeri dan tempatan. Wang permulaan tidak tersedia untuk perniagaan kecil.

Geran.gov

Semua geran kerajaan yang ditaja AS boleh didapati di laman web persekutuan Grants.gov. Grants.gov memberikan tempat yang komprehensif dan dicari untuk mencari senarai geran dan memohon program. Sebilangan besar cadangan pemberian dikemukakan secara dalam talian, yang membolehkan pemohon mengesan hasil cadangan. Pemohon boleh mencari dengan mencari nombor peluang, kategori, agensi atau kata-kata tertentu. Laman web ini juga membolehkan pengguna berdaftar mendaftar untuk makluman e-mel untuk pengumuman pemberian. Pemberitahuan dapat dipilih berdasarkan jenis instrumen pendanaan, kelayakan atau sub-agensi, untuk beberapa nama.

Tempat Memohon

Grants.gov adalah senarai keseluruhan agensi persekutuan dan portal untuk penyerahan geran. Walau bagaimanapun, kebanyakan agensi, yayasan dan jabatan juga menyenaraikan pengumuman pemberian bantuan di laman web mereka sendiri bersama dengan maklumat tambahan mengenai pemberian tersebut, seperti anugerah masa lalu dan hasil pemberian.

Setiap RFA atau RFP merangkumi arahan yang jelas mengenai di mana dan bagaimana untuk memohon geran tersebut. Sebagai contoh, Institut Kesihatan Nasional menggunakan dua sistem yang berasingan untuk menerima permohonan, termasuk grants.gov dan eRA Commons. NIH juga menyediakan penyerahan permohonan geran secara elektronik.

Pemberian yang lebih besar, seperti yang membiayai pusat berjuta-juta dolar, mungkin memerlukan cadangan untuk dikemukakan melalui surat. Sekiranya ini terjadi, beberapa salinan cadangan biasanya diminta dan bahagian yang berlainan dari proposal mungkin harus diserahkan ke alamat yang berbeda. Sebagai contoh, cadangan tersebut mungkin harus dikirimkan ke markas di Washington, DC, sementara lampiran mungkin harus dikirim ke kantor satelit.

Pemberian dan Pinjaman Lain

Perniagaan kecil yang mencari pinjaman dan dana bantuan juga dapat menyelidiki sumber negeri dan tempatan. Sebuah majlis bandar mungkin mempunyai dana yang terhad untuk mempromosikan pembangunan ekonomi atau agensi negeri mungkin dapat membantu perniagaan bersaiz tertentu dalam pengembangan. Sebilangan kecil geran swasta juga boleh didapati, tetapi sukar dijumpai. Gunakan alat carian di laman web Pentadbiran Perniagaan Kecil AS (sba.gov) untuk mengetahui mengenai geran dan pinjaman tambahan yang tersedia untuk industri anda.