Cara Membeli Francais GNC

Beribu pejabat di Pittsburgh, Pennsylvania, GNC adalah syarikat pemakanan dan makanan tambahan antarabangsa. Apa yang dimulakan pada tahun 1935 sebagai operasi satu orang mempunyai lebih dari 5.900 tempat peruncitan di Amerika Syarikat, pada Disember 2011. Anak sulung David Shakarian, kedai, yang awalnya disebut Lackzoom, menjual makanan kesihatan di daerah Pittsburgh. Perniagaan kecil itu berkembang, dan Shakarian membuka beberapa kedai, akhirnya menukar nama menjadi Pusat Pemakanan Umum. Penekanan beralih dari makanan menjadi makanan tambahan, dan GNC kini menawarkan sejumlah jenama proprietari, termasuk Mega Men, Ultra Mega, GNC Total Lean, Pro Performance dan Pro Performance AMP. Pada tahun 2011, 912 lokasi runcit GNC di Amerika Syarikat adalah milik francais.

1

Lawati laman web GNC dan isi borang "berkenalan". Anda akan diminta untuk membocorkan maklumat mengenai diri anda, termasuk latar belakang pekerjaan anda, minat dalam bidang kesihatan dan pemakanan, dan maklumat kewangan asas. Sebagai alternatif, anda boleh menghubungi 1-800-766-7099 untuk meminta permohonan francais.

2

Isi aplikasi francais, yang akan dihantar oleh syarikat kepada anda setelah meneliti borang berkenalan anda. Aplikasi ini jauh lebih terperinci daripada borang awal. Anda akan diminta untuk mendedahkan maklumat terperinci, termasuk sejarah gaji, latar belakang pendidikan dan ketenteraan, pegangan kewangan dan harta tanah, dan sejarah kewangan. Sekiranya anda merancang untuk menggunakan francais dengan rakan kongsi, anda juga perlu memberikan maklumat mengenai borang tersebut.

3

Buat pertemuan dengan syarikat di ibu pejabatnya di Pittsburgh. GNC akan menghubungi anda setelah mengesahkan bahawa anda memenuhi syarat kewangannya. Mesyuarat ini akan menjadi peluang bagi anda untuk bertanya dan mengetahui lebih lanjut mengenai syarikat dan bagaimana ia menyokong francaisi.

4

Kaji semula perjanjian francais. Sekiranya ini adalah francais pertama anda atau anda tidak biasa menjalankan perniagaan, ikuti perjanjian dengan peguam atau akauntan sehingga anda memahami semua perincian memiliki francais GNC.

5

Tandatangani perjanjian dan kembalikan - bersama dengan yuran francais anda sebanyak $ 40,000 pada tahun 2012 - ke GNC