Undang-undang Cukai Persekutuan untuk Imigran Mengenai Visa Kerja

Walaupun pekerja anda bukan warganegara Amerika Syarikat, mereka masih harus mematuhi undang-undang cukai persekutuan. Pendatang, atau orang asing yang berhak untuk tinggal secara tetap di AS, membayar cukai yang sama dengan warganegara Amerika. Sekiranya anda menggaji pendatang yang tinggal di negara ini dengan visa berdasarkan pekerjaan, mereka dikenakan penahanan seperti kakitangan anda yang lain.

Pendatang

Sebilangan besar pekerja memerlukan tawaran kerja dan perakuan yang tegas oleh Jabatan Tenaga Kerja sebelum kerajaan memberikan visa kerja. Para saintis, seniman, eksekutif atau penyelidik yang berkemahiran tinggi boleh memohon tanpa tawaran pekerjaan tertentu sekiranya mereka merancang untuk terus bekerja di Amerika Syarikat. Warga asing yang ingin melabur sekurang-kurangnya $ 500,000 dalam usaha perniagaan AS juga boleh memohon visa. Jika pemerintah menyetujui permohonan visa, ia akan mengeluarkan Kad Tetap Tetap, "kad hijau" yang melayakkan pendatang tinggal di negara ini selama yang mereka inginkan.

Undang-undang Cukai

Setelah pendatang menerima kad hijau, dia menjadi "pemastautin cukai" yang mesti melaporkan gaji, gaji, bonus, komisen dan pampasan lain kepada IRS. Perkara yang sama berlaku untuk faedah, dividen, harta sewa, royalti dan pendapatan lain. Dia juga mesti membayar cukai ke atas sebarang pendapatan yang dia perolehi di luar negara semasa tinggal di AS. Sekiranya dia bekerja di Amerika Syarikat sebagai orang asing yang tidak bermastautin sebelum mendapatkan kad hijau, pendapatan itu juga boleh dikenakan cukai, bergantung pada berapa lama dia tinggal di negara itu.

Menahan

Sekiranya anda pekerja pendatang, anda akan menahan cukai pendapatan, Jaminan Sosial dan Medicare daripada gaji mereka seperti yang anda lakukan untuk pekerja lain. Peraturan IRS standard terpakai sama ada mereka mendapat gaji, gaji setiap jam atau petua. Orang asing bukan penduduk membayar kadar penahanan yang lebih tinggi, jadi pekerja pendatang anda mesti mengemukakan borang W-9 untuk mengesahkan status mereka dan memastikan anda mengambil jumlah yang tepat. Sekiranya anda gagal menahan cukai, anda akan dikenakan hukuman yang sama dengan warga AS.

Pekerja Bukan Imigran

Pekerja asing yang bekerja untuk anda di bawah visa sementara juga merupakan "penghuni cukai" jika mereka lulus ujian kehadiran besar IRS. Sekiranya pekerja menghabiskan 183 hari di Amerika Syarikat dalam jangka masa tiga tahun, dengan sekurang-kurangnya 31 hari pada tahun ketiga, anda harus menahan cukai. IRS menjelaskan beberapa pengecualian dan kes khas untuk pekerja bukan pemastautin, semuanya disenaraikan dalam penerbitan 519.