Adakah Pencetak Dell Sesuai dengan Mac?

Walaupun perniagaan utama Dell adalah komputer berasaskan Windows, terdapat pencetak yang tersedia melalui Dell yang juga menyokong Mac OS X. Sekiranya pejabat anda baru-baru ini membeli pencetak Dell, kemungkinan ada pemacu yang tersedia dari Dell untuk membolehkan anda memanfaatkan sepenuhnya pencetak menggunakan Mac. Cara terpantas untuk memasang ini adalah dengan menggunakan CD-ROM yang disertakan dengan pencetak; namun, jika tidak tersedia, anda boleh memuat turun pemacu dari laman web sokongan pencetak Dell.

Periksa Keserasian

Dell telah lama menyokong pelbagai versi Mac OS X. Jalan terbaik ke hadapan adalah dengan mengunjungi laman web sokongan Dell (pautan di Sumber) dan memasukkan model pencetak anda di kotak carian untuk mencari maklumat keserasian untuk pencetak pejabat anda. Sekiranya pencetak berumur lebih dari beberapa tahun, tidak mungkin ada sokongan untuk pencetak dengan versi terbaru Mac OS X. Anda tidak akan sukar mencari sokongan untuk model pencetak yang lebih baru dari Dell untuk Mac OS X.

Pasang Pemacu

Memasang pemacu Mac OS X untuk pencetak anda adalah kaedah paling berkesan untuk memastikan komputer anda dapat menggunakan pencetak. Anda boleh mencari pemacu Mac OS X untuk dimuat turun dari laman web sokongan Dell (pautan dalam Sumber); klik "Mulakan Di Sini" di bawah "Sokongan untuk Perniagaan Kecil dan Sederhana". Kemudian masukkan teg perkhidmatan, atau klik kategori "Penyelesaian Pencetak dan Pencitraan", kemudian "Pencetak", dan klik pencetak anda. Yang diperlukan hanyalah memuat turun pemacu dan memasangnya. Panduan pemasangan pemacu pencetak mengandungi arahan terperinci (pautan dalam Sumber).

Gunakan Percetakan Asas

Mac OS X dapat menggunakan beberapa pencetak dalam mod asas walaupun tanpa pemandu pengeluar terpasang. Walaupun ini tidak berlaku untuk setiap pencetak, patut dicuba pada Mac anda jika anda tidak dapat mencari pemacu Mac OS X dari Dell untuk pencetak anda. Anda tidak akan dapat menggunakan fitur pencetak lanjutan, tetapi jika yang perlu anda lakukan hanyalah mencetak dokumen, maka penyelesaian ini mungkin yang anda perlukan.

Gunakan Pencetak Berkongsi Rangkaian

Penyelesaian yang serupa dengan operasi pencetakan asas adalah dengan cuba menyambung ke pencetak melalui rangkaian. Sekiranya pencetak dikongsi melalui komputer Windows atau jika disambungkan secara langsung ke rangkaian, anda mungkin dapat menyambungkan dan menggunakan pencetak sekurang-kurangnya dalam mod asas. Ini kemungkinan besar senario yang akan anda gunakan di pejabat kerana kemungkinan pencetak pejabat anda sudah tersambung ke rangkaian.