Idea Promosi Pembukaan untuk Salon Rambut

Lompatan pembukaan yang besar memulakan kesedaran dan minat terhadap salun anda dan membantu anda menarik pelanggan dan mengatasi persaingan. Ini mengundang bakal pelanggan ke kedai anda, menandakan pembukaan perniagaan anda secara rasmi, dan memberi anda peluang untuk mempamerkan salon dan perniagaan anda kepada masyarakat. Idea yang anda pilih untuk pembukaan utama anda bergantung pada gaya peribadi anda dan pelanggan sasaran anda, tetapi ingatlah untuk menggunakan idea yang menarik perhatian dan pengunjung ke majlis pembukaan anda.

Lawatan Salon

Beri lawatan ke salun kepada pengunjung anda supaya mereka dapat melihat dan melihat peralatan dan perabot anda semasa anda menerangkan pelbagai perkhidmatan yang akan mereka terima di tempat-tempat yang berbeza di salun. Lawatan ini menjemput orang di salun anda di mana mereka menghargai hiasan dan kemudahan semasa mereka berinteraksi dengan kakitangan. Menawarkan kad diskaun selepas setiap lawatan untuk menarik pengunjung datang kembali untuk mendapatkan perkhidmatan; kemungkinan kebanyakan pelanggan kembali kerana mereka sudah mengetahui perkhidmatan apa yang diharapkan dan sudah biasa dengan peralatan canggih di salun anda.

Pesta Pembukaan

Mengadakan pesta pembukaan di salun anda di mana anda menyajikan minuman kepada pengunjung anda semasa mereka berinteraksi dengan anda dan kakitangan. Tawarkan khidmat rundingan gambar, perkhidmatan perundingan rambut dan kecantikan percuma, dan tempahan di mana pelawat datang untuk mendapatkan perkhidmatan di pesta kemudian. Bekerjasama dengan perniagaan berjiran dengan membuat perjanjian yang akan menguntungkan perniagaan dan mengundang lebih banyak pengunjung ke pesta anda, seperti kad diskaun berganda untuk salun anda dan perniagaan berdekatan.

Beg hadiah

Balut hadiah yang berbeza, yang anda tawarkan kepada sesiapa sahaja yang memasuki salun anda. Pilih hadiah yang menyampaikan gaya atau produk yang anda gunakan. Pikirkan hadiah untuk mengelakkan perbelanjaan yang berlebihan dari anggaran pembukaan anda dengan memilih hadiah yang tidak mahal, seperti klip rambut, cat kuku dan tali rambut. Gunakan beg hadiah yang menarik bagi pelanggan sasaran anda dan melengkapkan hiasan salun anda.

Media dan Perhatian Awam

Tarik perhatian media dan orang ramai ke majlis pembukaan anda dengan menjemput selebriti dan pahlawan masyarakat. Liputan yang diberikan media ke salun anda akan memberi anda maklumat kepada orang ramai, yang merupakan pilihan yang lebih murah daripada iklan di televisyen atau radio. Sebilangan orang awam akan mengunjungi salun anda kerana mereka mengaitkannya dengan tetamu berprofil tinggi di majlis perasmian anda.