Cara Mengakses UI Jauh Canon IR

Siri mesin fotokopi imageRUNNER Canon mempunyai perisian terbina dalam yang membolehkan anda mengakses banyak fungsi mesin ini melalui penyemak imbas Web di komputer anda. Sekiranya perniagaan anda menggunakan imageRUNNER untuk aliran kerja penyalinan, percetakan dan faks, anda boleh menggunakan Remote UI untuk menguruskan tetapannya dan pekerjaan yang dihantar pekerja anda kepadanya untuk mendapatkan output. Remote UI menunjukkan maklumat status kepada anda termasuk berapa banyak kertas yang tersisa di mesin, sama ada ia memerlukan toner dan warna mana yang diperlukan. Sebelum anda dapat mengakses UI Jauh, anda perlu menghidupkannya.

1

Tekan butang Fungsi Tambahan pada panel kawalan mesin dan pilih "Tetapan Sistem." Pada skrin Tetapan Sistem, tekan butang "Tetapan Rangkaian" dan buat catatan alamat IP imageRUNNER. Alamat ini terdiri daripada empat set digit yang dipisahkan dengan titik. Sekiranya anda tidak dapat mengakses maklumat ini pada mesin anda, minta pentadbir IT anda untuk memberikannya.

2

Kembali ke skrin Fungsi Tambahan dan pilih "Tetapan Sistem." Hidupkan "UI Jauh" dan "Tetapan Maklumat Peranti." Tekan butang "Selesai" sekerap yang diperlukan untuk memaparkan Ciri-ciri Asas.

3

Matikan gambarRUNNER selama 10 saat. Apabila anda menghidupkan semula mesin, UI Jauh tersedia.

4

Lancarkan penyemak imbas Web anda. Ketik "// [alamat IP]" tanpa tanda petik, ganti [alamat IP] dengan alamat sebenar mesin. Tekan "Enter" untuk memuat UI Jauh ke tetingkap penyemak imbas anda.