Cara Menghapus Sistem Pembajakan Tersembunyi

Sistem rampasan tersembunyi adalah perisian berniat jahat yang direka untuk mengubah tetapan penyemak imbas Internet anda secara paksa. Perampas juga mungkin cuba mengubah semula lalu lintas Internet anda ke laman web spam, iklan dan laman web lain yang mengandungi perisian berbahaya tambahan. Untuk mengatasi masalah ini, mengimbas sistem anda dengan pelbagai program perisian antivirus atau anti-malware secara berkala akan menghalang kebanyakan program malware rampasan tersembunyi daripada berjaya dipasang. Jenis program perisian ini juga dapat mengesan program rampasan jahat yang tidak menunjukkan gejala jangkitan.

Pembuangan oleh Pemulihan Sistem Windows

1

Klik "Mula" kemudian "Semua Program" diikuti dengan "Aksesori" kemudian "Alat Sistem".

2

Klik pada ikon "Pemulihan Sistem".

3

Klik "Seterusnya" pada tetingkap Pulihkan fail sistem dan tetapan.

4

Klik sekali pada titik pemulihan yang ingin anda gunakan. Pastikan anda memilih tarikh / masa pemulihan sebelum komputer dijangkiti.

5

Klik "Next" kemudian "Finish" pada tetingkap Confirm your restore point. Setelah proses titik pemulihan selesai, komputer anda akan dihidupkan semula. Sekiranya anda menerima tetingkap pop timbul yang memberitahu anda bahawa prosesnya berjaya dilakukan, klik "Tutup".

Pembuangan dalam Mod Selamat Windows

1

Muat turun program perisian antivirus atau anti-malware yang anda pilih ke stik USB atau media optik pada komputer yang tidak dijangkiti (pautan di Sumber).

2

Nyalakan komputer anda dan terus tekan kekunci "F8" sebelum logo Windows muncul. Pilih "Safe Mode with Networking" dari senarai pilihan. Ini memacu komputer anda ke Safe Mode.

3

Masukkan pemacu atau cakera USB ke dalam komputer yang dijangkiti dan pasangkan perisian dari sana.

4

Jalankan perisian yang dipilih dan pilih pilihan "imbasan penuh". ini memastikan imbasan sedalam mungkin untuk mengesan perisian berniat jahat.

5

Pindahkan sebarang perisian berniat jahat yang terdapat di dada virus dan kemudian reboot komputer secara normal.