Cara Mengecas iPod Touch Dengan Docking Station

Keupayaan multimedia Apple iPod Touch, ketika dihubungkan ke stesen dok, menyediakan cara mudah dan mudah untuk memaparkan laman web perniagaan anda, memainkan persembahan multimedia atau menambahkan muzik ke padang. Anda mesti mempunyai bateri yang diisi penuh setiap masa, jadi anda akan bersedia untuk mesyuarat penting. IPod Touch dilengkapi dengan kabel USB untuk pengisian asas menggunakan komputer Mac atau PC anda, sementara stesen sambungan mudah alih untuk iPod Touch dijual secara berasingan. Stesen dok dirancang untuk mengecas dan menyegerakkan iPod anda tanpa memerlukan komputer dan boleh dihubungkan ke stereo atau TV untuk peluang mendengar dan tontonan yang lebih baik.

1

Pasang stesen sambungan iPod Touch atau Apple Universal Dock ke soket elektrik. Tekan butang kuasa untuk menghidupkan stesen sambungan.

2

Sekiranya anda menggunakan Apple Universal Dock, masukkan penyesuai untuk iPod Touch ke dalam dok.

3

Pasang kabel USB yang disertakan dengan iPod Touch ke dalam peranti dan pasangkan hujung yang lain dengan penyesuai stesen sambungan. Pasangkannya.

4

Periksa ikon bateri di sudut kanan atas iPod Touch untuk mengukur jangka hayat bateri yang ada dan sama ada peranti sedang dicas secara aktif. Perlu masa sekitar empat jam untuk mengisi penuh iPod Touch anda dari bateri kosong.