Bagaimana saya menjana wang dalam Perniagaan Pesanan Mel?

Perniagaan pesanan mel adalah salah satu jenis perniagaan yang paling murah yang boleh dimulakan oleh individu. Dalam pesanan mel, seseorang boleh mulai kecil dengan memasang iklan yang murah, kemudian secara beransur-ansur membangun perniagaan dari keuntungan. Pengusaha pesanan mel boleh membeli produk secara borong dan menjualnya, atau membuat produk mereka sendiri, seperti buku "How-To". Walau bagaimanapun, terdapat beberapa langkah penting yang mesti diikuti oleh pengendali perniagaan pesanan mel untuk berjaya.

1

Tentukan produk mana yang ingin anda jual, termasuk barang baru, barang buatan tangan atau buku bantuan diri, beberapa item yang secara tradisional menjual dengan baik melalui pos. Pilih produk yang unik dan tidak boleh dibeli di kedai tempatan.

2

Cari laman web untuk pembekal pemborong untuk produk anda. Cuba cari pemborong yang akan membolehkan anda menandakan produk anda sekurang-kurangnya 200 peratus atau 300 peratus, kerana iklan pesanan mel boleh menjadi mahal. Hubungi Persatuan Pesanan Mel Nasional di nmoa.org untuk mendapatkan bantuan, jika diperlukan.

3

Dapatkan nombor 800 atau talian telefon yang berasingan untuk perniagaan anda. Sertakan nombor ini pada semua bahan iklan.

4

Pesan sampel produk yang akan anda jual. Tulis ringkasan ringkas mengenai setiap produk dan sertakan harga runcit.

5

Buat laman web, atau cari seseorang di kawasan anda yang berpengalaman dalam reka bentuk web. Ambil gambar produk anda dan berikan ringkasan dan maklumat harga kepada pereka web. Sertakan maklumat mengenai syarikat anda di laman web anda, dan senaraikan nama syarikat, alamat dan nombor telefon anda. Arahkan orang ramai untuk membuat pesanan melalui surat, atau minta pereka web menyiapkan laman web anda untuk pesanan kad kredit.

6

Buat brosur dengan beberapa produk utama anda. Sertakan gambar dan ringkasan ringkas produk di brosur. Gunakan warna di brosur anda untuk menarik perhatian dan meningkatkan daya tariknya.

7

Buat surat penjualan pada kertas putih biasa yang menerangkan kelebihan produk anda. Gunakan banyak gembar-gembur dalam surat penjualan anda untuk menarik pelanggan untuk membuat pesanan.

8

Buat borang pesanan yang menyenaraikan produk dan harga serta baris kosong untuk jumlah pesanan. Sediakan ruang untuk pelanggan mencetak nama, alamat dan poskodnya. Sertakan laman web anda di borang pesanan. Gunakan warna pastel untuk borang pesanan anda.

9

Letakkan iklan kecil diklasifikasikan di beberapa surat khabar utama, menurut artikel berjudul "Cara Memulakan Perniagaan Pesanan Mel" di Entrepreneur.com. Mulakan dengan surat khabar metropolitan yang secara tradisinya mendapat sambutan yang baik untuk pesanan mel. Terangkan produk anda sebentar, kemudian Jemput orang menghantar maklumat percuma.

10

Hantarkan surat penjualan, brosur dan borang pesanan anda kepada orang-orang yang bertindak balas terhadap iklan rahsia anda.

11

Tunggu orang memberi respons melalui surat, telefon atau melalui Internet. Pesan produk dari pembekal borong anda mengikut keperluan anda. Taipkan label penghantaran untuk setiap pelanggan. Letakkan produk di dalam sampul surat atau kotak, kemudian pergi ke pejabat pos dan kirimkan ke kelas pertama.

12

Teruskan beriklan setiap minggu di beberapa surat khabar pertama jika anda memperoleh keuntungan. Tingkatkan jumlah surat khabar tempat anda mengiklankan untuk mengembangkan perniagaan anda.

13

Simpan rekod pelanggan yang membuat pesanan dari anda dan pesanan mereka. Kirimkan tawaran tambahan kepada mereka, seperti tawaran setiap dua atau tiga bulan, kerana sebahagian besar penjualan anda akan datang dari tawaran akhir atau tambahan.