Cara Membuka Penjagaan Harian di Rumah untuk Keperluan Khas di California

Pusat jagaan harian California menawarkan tempat untuk anak-anak pergi semasa ibu bapa mereka bekerja. Semasa anak pulih dari penyakit atau pembedahan jangka panjang, penjagaan harian di rumah dengan perlesenan berkeperluan khas membolehkan ibu bapa terus bekerja. Penjagaan kanak-kanak berkeperluan khas California membolehkan kanak-kanak yang tidak menghidap penyakit berjangkit dan tidak menunjukkan tanda-tanda cirit-birit dari giardia, salmonella atau shigella untuk hadir. Kanak-kanak yang melewati peringkat penyakit gondok, campak dan cacar air juga boleh pergi ke pusat jagaan harian dengan perlesenan keperluan khas.

1

Ikuti sesi orientasi dan bayar yurannya, iaitu $ 25 mulai Ogos 2011. Sesi ini membincangkan perkara-perkara yang perlu anda lakukan untuk menyiapkan kediaman anda untuk perniagaan ini. Ingatlah untuk mengambil sijil yang ditandatangani oleh pengajar yang menunjukkan anda telah menyelesaikan sesi.

2

Dapatkan salinan permohonan lesen jagaan harian. Lengkapkan maklumat pada borang.

3

Ambil pekerja berdasarkan bilangan anak yang akan anda laksanakan, dan juga tahap penjagaan yang diperlukan oleh anak-anak. Sekiranya anda merawat kanak-kanak yang sakit ringan, tidak ada latihan khas yang diperlukan, tetapi jika anda merawat anak-anak yang pulih dari pembedahan atau kes perubatan lain, anda perlu mempunyai profesional penjagaan kesihatan berlesen untuk kakitangan. Kakitangan juga mesti mendapat latihan CPR, pertolongan cemas dan amalan kesihatan pencegahan. Latihan tambahan dalam prosedur sanitasi diperlukan untuk mencegah penyebaran penyakit berjangkit di rumah anda.

4

Dapatkan kebenaran rekod jenayah California untuk diri sendiri dan untuk orang dewasa atau pekerja lain di rumah. Hantarkan nama anda dan nama orang dewasa atau pekerja ke Indeks Pusat Penderaan Kanak-kanak untuk diperiksa juga.

5

Hantarkan rumah anda ke pemeriksaan keselamatan kebakaran oleh pihak bomba tempatan jika anda merancang untuk mempunyai lebih daripada enam anak di rumah jagaan anda.

6

Bersedia untuk pemeriksaan rumah oleh Jabatan Perkhidmatan Sosial. Senarai semak tersedia di laman web mereka untuk membantu anda membuat persediaan. Buat pengubahsuaian yang diperlukan untuk menempatkan kanak-kanak berkeperluan khas. Pemeriksaan dilakukan setelah anda mengemukakan permohonan anda untuk membuka perkhidmatan jagaan harian keperluan khas California.

7

Mulakan portfolio dokumen untuk disertakan dengan aplikasi. Sertakan gambarajah kemudahan jagaan harian anda, termasuk tempat-tempat di mana anda merancang untuk membiarkan anak-anak berehat. Letakkan salinan rancangan persediaan kecemasan anda dalam portfolio. Tambahkan maklumat dari pemeriksaan rekod jenayah dan pemeriksaan latar belakang penderaan kanak-kanak. Anda juga mesti melampirkan sijil sesi orientasi.

8

Tandatangani dan tarikh permohonan dan tulis cek untuk bayaran yang sesuai. Kirim maklumat yang sesuai dari portfolio ke pihak berkuasa pelesenan bersama dengan permohonan dan cek.

9

Tunggu pemeriksaan rumah dan hasilnya sebelum membuka perniagaan.