Bagaimana Memulakan Perniagaan Pengeluaran Video

Perkhidmatan pengeluaran video terdiri daripada video korporat, videografi perkahwinan dan pesta, dan beberapa karya komersial. Walaupun tidak ada batasan untuk jenis projek yang dilakukan oleh mana-mana syarikat produksi video, pengkhususan dalam satu bidang atau bidang lain sangat membantu usaha pemasaran. Pengkhususan membolehkan anda membuat jenama yang kemudian dapat dikembangkan tetapi menjadi roti-dan-mentega struktur pendapatan syarikat anda. Syarikat yang berkhidmat untuk komuniti sering mengekalkan hanya satu atau dua pemilik-pekerja yang sering melakukan segalanya dari pemasaran, kerja pengeluaran hingga penyuntingan. Pertimbangkan ini sebelum memulakan syarikat produksi video.

1

Tulis rancangan perniagaan yang menerangkan misi pengeluaran video utama anda, pengalaman yang anda miliki sebagai pengeluar dan rancangan pemasaran. Sertakan senarai peralatan yang sudah anda miliki dan biasa gunakan serta anggaran untuk item yang anda perlukan untuk mencukupi dalam pengeluaran video, seperti sistem penyuntingan, pendua dan peralatan pencahayaan.

2

Menubuhkan entiti perniagaan. Memfailkan penyataan nama rekaan sebagai pemilik tunggal dengan kerani daerah atau memfailkan syarikat liabiliti terhad atau dokumen perbadanan dengan setiausaha negara. Dapatkan nombor pengenalan cukai dari Perkhidmatan Hasil Dalam Negeri dengan mengisi Borang SS-4 yang terdapat di IRS.gov.

3

Beli peralatan anda. Pengeluar video sering mempunyai dua hingga tiga kamera, mikrofon tanpa wayar, satu set lampu asas, ruang penyuntingan komputer dengan Final Cut atau Adobe Premier dan pelbagai lensa untuk kamera. Bergantung pada peralatan yang berkaliber, perniagaan produksi video semestinya akan membelanjakan sekurang-kurangnya $ 15,000 untuk persediaan penuh dengan kos mencecah ratusan ribu untuk peralatan canggih.

4

Reka logo, kad perniagaan dan laman web untuk mewujudkan jenama perniagaan video anda.

5

Sunting gelendong bersama-sama karya lalu. Kekili adalah penggabungan dari apa yang telah anda lakukan yang panjangnya sekitar tiga hingga lima minit. Gunakan tangkapan kamera terbaik dan sudut paling kreatif untuk menunjukkan mata anda yang luar biasa untuk menangkap momen istimewa. Sekiranya anda tidak mempunyai pengalaman kerja sebelumnya, gunakan peralatan untuk keluar dan menembak barang, dan kembangkan perpustakaan produksi.

6

Buat senarai harga perkhidmatan. Ini sering dibahagikan kepada kadar per jam atau kos "per pengeluaran". Menawarkan pakej lengkap serta perkhidmatan untuk mengedit video keluarga atau menggandakan produksi video lain.

7

Letakkan kekili di laman web anda dan buat salinan DVD gulungan untuk diberikan kepada calon pelanggan dengan kad nama. Rangkaian dengan jurugambar perkahwinan, jabatan drama sekolah dan bahagian sumber manusia korporat, membagikan DVD kepada mereka yang berminat dengan perkhidmatan anda.