Menyiapkan Transkrip Salon dalam Buku Pantas

Intuit QuickBooks boleh digunakan untuk semua usaha perniagaan. Perisian ini mempunyai pelbagai ciri yang dapat disesuaikan dengan kebanyakan jenis perniagaan, termasuk salon rambut dan kecantikan. Menyiapkan pelbagai ciri QuickBooks membolehkan pemilik salun membuat pelbagai ciri tempat penjualan untuk menyediakan transkrip penuh aktiviti salun hari itu.

Tempat jualan

Salah satu cara untuk memastikan salun anda disiapkan untuk tujuan menyediakan transkrip terperinci adalah dengan menggunakan perisian tempat penjualan yang memberi anda statistik mengenai aktiviti penjualan anda sepanjang hari. Pelbagai program perisian ada untuk tujuan ini. Sistem titik jualan menawarkan kawalan terpusat ke atas perakaunan anda pelbagai prosedur perakaunan, seperti kawalan inventori, laporan, invois dan penerimaan serta amalan perakaunan lain-lain.

Jualan Harian

Intuit's Michelle Long, yang merupakan Akauntan Awam Bertauliah, mengesyorkan agar mereka yang bekerja di perniagaan salun menggunakan perisian tempat penjualan untuk membuat pita pendaftaran pada setiap akhir hari. Dari sana, dia mengesyorkan memasukkan maklumat ke dalam QuickBooks. Mula-mula, masuk ke pilihan "buat pelanggan baru" dan kemudian beri nama pelanggan baru "penjualan harian". Melakukannya akan membolehkan anda memasukkan jumlah anda ke dalam QuickBooks setiap hari dengan mudah.

Pelanggan Individu

Anda juga dapat menggunakan QuickBooks untuk pengurusan pelanggan individu juga. Dapatkan seberapa banyak maklumat yang anda dapat dari setiap pelanggan anda semasa mereka masuk sepanjang hari. Gunakan perisian tempat penjualan anda untuk mengumpulkan maklumat pelanggan, menyalinnya ke spreadsheet dan kemudian memuat turunnya ke dalam QuickBooks. Tujuan untuk melakukan ini adalah untuk berhubung kembali dengan pelanggan yang mungkin tidak menggunakan perkhidmatan anda dalam jangka waktu yang lama. Anda juga boleh menghantar sastera promosi dan ucapan percutian kepada pelanggan agar mereka terus masuk.

Menetapkan Garis Cukai

Intuit juga dapat membantu salun anda dalam melengkapkan maklumat cukai anda lebih cepat daripada yang biasanya anda dapat. Anda boleh memberikan garis panduan kepada pelbagai sumber pendapatan yang anda terima sepanjang hari atau minggu kerja. Ciri-ciri Intuit membolehkan anda menetapkan kategori pendapatan ke setiap sumber pendapatan sehingga maklumat tersebut dieksport secara automatik ke borang cukai anda pada akhir tahun. Fungsi ini membolehkan anda menyelaraskan transkrip anda dengan membuang kerja tambahan yang dapat dilakukan oleh Intuit secara automatik.