Cara Memasang Memory Stick di Dell Laptop

Komputer riba Dell sangat popular dengan perniagaan kecil. Mereka menggunakan dua kaedah untuk menyimpan data: cakera keras, yang menyimpan data yang disimpan padanya bahkan setelah komputer dimatikan, dan memori akses rawak (RAM), yang tidak menyimpan data yang terkandung di dalamnya setelah PC dimatikan. . Pemproses di komputer riba dapat mengakses data dari RAM lebih cepat daripada yang boleh dilakukan dari cakera keras, jadi ia menggunakan RAM sebagai penyimpanan sementara. Meningkatkan RAM adalah salah satu prosedur termurah dan termudah yang boleh dilakukan oleh perniagaan untuk memastikan peralatan komputernya sentiasa dikemas kini; memasang memory stick tambahan ke komputer riba Dell dapat meningkatkan prestasi PC.

Penyediaan

1

Buka penyemak imbas Web dan arahkan ke laman web berikut: support.dell.com

2

Klik "Mulakan Di Sini" di bawah Sokongan untuk Perniagaan Kecil. Pilih "Manual" dari bawah Sokongan Produk.

3

Klik "Masukkan Teg", kemudian "Cari Tanda Perkhidmatan Saya." Klik "Ya, Saya Setuju" untuk meneruskan.

4

Klik "Dapatkan Manual" dan kemudian pilih bahasa anda dari pilihan. Tatal ke Panduan Pengguna dan klik "Lihat" (jika ada) atau "Muat turun."

5

Lancarkan fail setelah memuat turun, jika berkenaan. Klik "Spesifikasi." Lihat di sebelah medan Jenis Memori untuk mengetahui RAM yang digunakan komputer.

Pemasangan

1

Matikan komputer riba Dell dan cabut penyesuai kuasa. Tutup komputer dan putar balik.

2

Sentuh permukaan logam yang tidak dicat dan kemudian geser tab atau tab di bahagian bawah casing untuk mengeluarkan pek bateri.

3

Tanggalkan bateri. Longgarkan skru pada panel servis atau panel di bahagian bawah casing.

4

Angkat dan lepaskan panel untuk mencari RAM. Tekan tab yang terletak di kedua-dua sisi slot yang tersedia.

5

Sejajarkan lekukan pada memory stick dengan lekukan di soket memori. Tolak tongkat ke soket sehingga terpasang di tempatnya.

6

Ganti dan pasang panel servis, letakkan kembali bateri di dalam petaknya, dan sambungkan semula penyesuai kuasa.