Cara Menjalankan Kedai DVD

Sebilangan besar kedai DVD menyewa dan menjual rancangan dan filem televisyen terkini, walaupun sebilangan pemilik kedai mengkhusus dalam penjualan atau penyewaan berdasarkan respons pengguna. Perkembangan media atas permintaan menerusi muat turun komputer dan televisyen menjadikan pemilik kedai DVD semakin sukar untuk terus berniaga. Sekiranya anda memiliki kedai DVD, anda boleh terus membuka pintu dan juga berkembang dengan menawarkan perkhidmatan bertaraf dunia pelanggan dan produk eksklusif yang tidak tersedia melalui kedai hiburan atas permintaan.

Sewa Penggemar Filem

Sebilangan peminat filem mencari pekerjaan di kedai DVD untuk mendapatkan akses ke filem terbaru tanpa sebarang kos. Individu seperti ini mempunyai pengetahuan yang luas mengenai filem dan industri filem dan sering mengalu-alukan pertanyaan pelanggan, tidak kira seberapa terperinci atau kabur. Pangkalan pengetahuan pekerja anda dapat membezakan anda daripada perkhidmatan atas permintaan yang sering memerlukan pengguna membuat pembelian tanpa maklumat latar belakang. Wajibkan pekerja anda memakai pakaian seragam dan tanda nama, supaya mereka dapat dikenali dengan mudah di lantai penjualan.

Mengekalkan Waktu yang Dipanjangkan

Pelanggan pada umumnya menghargai dapat mengakses barang dan perkhidmatan ketika mereka menginginkannya. Kedai DVD anda boleh berkembang maju jika masih dibuka 24 jam sehari dan pada hari cuti dan hujung minggu. Ukur jam yang disukai pelanggan untuk berbelanja, sama ada dengan bertanya atau bereksperimen dengan waktu operasi anda. Sekiranya anda buka lewat, melabur dalam sistem keselamatan dan memberi latihan yang diperlukan untuk membantu pekerja bekerja dengan selamat pada waktu lalu lintas rendah seperti tengah malam.

Mengkhususkan Inventori Anda

Walaupun sebilangan pelanggan anda mungkin tidak mempunyai akses ke hiburan atas permintaan, kebanyakan mereka mempunyai akses kepada teknologi seperti itu, yang menyukarkannya untuk bersaing dalam dunia siaran terbaru. Tetapkan diri anda daripada pesaing atas permintaan anda dengan menyediakan filem keluaran terhad, filem asing, anime dan genre lain yang sukar dicari. Juga, tingkatkan pendapatan anda dengan menyimpan DVD murah, seperti filem kanak-kanak, dan permainan video dan makanan ringan - produk yang dicari pelanggan di kaunter pembayaran.

Menawarkan Kupon, Diskaun dan Insentif

Pasarkan kedai DVD anda dengan menawarkan insentif seperti penyewaan percuma, keahlian percuma dan kos rendah atau tanpa bayaran lewat. Sekiranya kedai anda terletak di pusat membeli-belah, tarik pelanggan dengan meminta kebenaran pemilik kedai lain untuk meletakkan kupon untuk kedai DVD anda di kedai mereka dan tawarkan yang sama sebagai balasan. Juga, pasarkan kedai di komuniti anda dengan menaja acara komuniti, seperti penggalangan dana sekolah awam; ibu bapa dan anak-anak mereka boleh menjadi sumber penjualan dan rujukan.