Cara Mengesahkan Permohonan di Facebook

Halaman perniagaan Facebook anda pada mulanya dilengkapi dengan beberapa aplikasi seperti Foto dan Acara untuk berinteraksi dengan pelanggan. Untuk menambahkan fungsi interaktif lebih lanjut atau untuk menyesuaikan halaman anda, anda boleh membenarkan aplikasi tambahan. Sebagai contoh, beberapa aplikasi menambah tab baru ke halaman perniagaan anda dan membiarkan anda membuat kod kandungannya menggunakan HTML. Aplikasi lain mengimport kandungan luaran yang diterbitkan oleh syarikat anda melalui rangkaian sosial lain atau melalui blog anda.

1

Log masuk ke Facebook sebagai salah satu pentadbir halaman anda dengan mengklik anak panah di sebelah "Laman Utama" di sudut kanan atas skrin utama peribadi anda dan memilih halaman perniagaan dari menu lungsur.

2

Taipkan nama aplikasi ke dalam kotak carian Facebook. Sebagai contoh, ketik "Static HTML" untuk mendedahkan beberapa aplikasi HTML dalam hasil carian drop-down.

3

Klik nama aplikasi dalam hasil carian untuk membuka halamannya.

4

Pilih "Lawati Halaman Aplikasi" dan klik "Pergi ke Aplikasi" untuk membuka aplikasi itu sendiri. Tukar ke nama masuk peribadi anda jika diminta.

5

Klik butang yang berbunyi "Tambahkan [nama aplikasi] ke Halaman."

6

Klik kotak drop-down "Pilih halaman" dan pilih halaman yang akan membenarkan aplikasi.

7

Klik "Tambahkan [nama aplikasi]" untuk membenarkan aplikasi.