Cara Menyusun Perhiasan di Rumah

Perniagaan perhiasan boleh menjadi cara kreatif dan menguntungkan untuk menjana pendapatan. Membuat perhiasan anda sendiri membolehkan anda membuat reka bentuk yang unik tanpa perbelanjaan membeli produk perhiasan borong untuk tujuan penjualan semula. Anda boleh menjual karya anda melalui laman web anda sendiri, melalui pertunjukan seni dan pertukangan atau di butik kecil. Beli bekalan membuat perhiasan secara pukal untuk mendapatkan struktur harga yang lebih baik.

Tetapkan Ruang Reka Bentuk Di Sebelah

Tentukan kawasan rumah anda untuk digunakan untuk tujuan pemasangan perhiasan. Susun alat dan bekalan anda sedemikian rupa sehingga anda dapat mengikuti apa yang anda ada, yang akan membantu mempercepat proses pemasangan. Pastikan bekalan disimpan dengan selamat untuk mengelakkan dibendung atau tumpah oleh kanak-kanak atau haiwan peliharaan. Pendekatan ini bukan sahaja dapat membantu anda tetap teratur, tetapi anda juga dapat mengurangkan sebahagian perbelanjaan perumahan anda sebagai perbelanjaan perniagaan kecil.

Beli Alat yang Sesuai

Pemasangan perhiasan adalah proses yang sukar, jadi pastikan anda mempunyai alat yang anda perlukan untuk melakukan pekerjaan dengan betul dan cekap. Mempunyai alat yang betul dapat membuat proses pemasangan berjalan lebih cepat dan dapat menghasilkan hasil siap yang lebih berkualiti. Cari alat yang sesuai melalui syarikat pembekalan barang kemas atau melalui pameran perdagangan barang kemas. Sekurang-kurangnya, beli alat pemotong wayar berkualiti, alat kelim, tang hidung jarum dan kaca pembesar yang menyala untuk kerja terperinci.

Buat Jadual

Bekerja di rumah boleh menjadi cabaran, terutamanya jika anda sukar memotivasi diri sendiri. Buat jadual untuk memasang perhiasan untuk memastikan anda mempunyai masa yang mencukupi untuk menjalankan perniagaan anda. Contohnya, anda mungkin memilih bekerja selama berjam-jam atau sehingga anda menyelesaikan sebilangan keping. Luangkan masa ketika anda akan terganggu dan boleh bekerja tanpa gangguan. Ini akan membantu anda menguruskan masa dan menjadi lebih produktif.

Berhati-hati dengan Penipuan

Sekiranya anda memasang perhiasan untuk syarikat luar sebagai kontraktor bebas, dan bukannya bekerja sendiri, berhati-hatilah dengan penipuan. Banyak iklan pekerjaan "bekerja di rumah" menjanjikan anda dapat memasang perhiasan di rumah dan dibayar untuk pekerjaan anda, walaupun pada hakikatnya, anda mungkin membuat pelaburan yang cukup besar dan dapat menghasilkan sedikit atau sedikit pulangan kewangan. Lihat tawaran ini dengan Better Business Bureau tempatan anda untuk memastikannya sah. Anda mungkin boleh melakukan jenis pekerjaan yang sama dengan pemilik perniagaan kecil bebas dan melihat keuntungan yang lebih besar.