Cara Memilih Tempat Memasukkan Bukan Untung Anda

Setelah anda memutuskan bahawa perniagaan kecil anda akan berfungsi dengan baik sebagai bukan untung, anda masih perlu membuat banyak keputusan. Anda harus menulis pernyataan misi, memutuskan bagaimana anda akan mengumpulkan wang dan merancang belanjawan. Apabila anda sampai ke tahap yang anda siapkan, anda juga harus memutuskan keadaan mana yang akan digabungkan. Keputusan ini harus dibuat dengan teliti, dengan mempertimbangkan semua kebaikan dan keburukan.

Soalan yang perlu diajukan

Apabila memilih negara bagian mana yang akan digabungkan, anda harus meneliti apakah negara yang anda anggap ramah terhadap bukan keuntungan. Lihatlah dasar cukai negeri untuk melihat apakah ia memberi penghargaan kepada pemberian amal dan apakah ia mempunyai standard yang konsisten untuk memberikan pengecualian cukai. Teliti sama ada kerajaan negeri dan tempatan menghormati kontrak dengan bukan keuntungan dan perlakukannya dengan adil. Adakah pembuat dasar di negeri ini melibatkan bukan keuntungan dalam membuat keputusan dan menganjurkan kumpulan bukan keuntungan?

Negeri Kediaman

Pilihan biasa untuk bukan untung adalah menggabungkan di negara asal mereka, di mana mereka menjalankan sebahagian besar perniagaan mereka. Sekiranya sebahagian besar ahli lembaga pengarah anda, bersama dengan pekerja dan pelanggan anda, berada dalam satu keadaan, ini adalah pilihan yang logik. Di samping itu, jika anda mempunyai perniagaan kecil yang tidak mungkin berkembang di luar negeri anda, anda harus mempertimbangkan pilihan ini.

Memperluas Perniagaan Anda

Ketahuilah bahawa jika anda memilih untuk memasukkan bukan untung anda dalam keadaan kediaman anda, ini tidak menghalangi anda untuk berkembang di luar negeri anda ketika keuntungan anda bertambah. Apabila anda sudah bersedia untuk mengembangkan perniagaan bukan keuntungan anda ke negeri lain, anda boleh mendaftar di negeri itu sebagai syarikat asing. Pendaftaran ini akan memberi kebenaran kepada anda untuk menjalankan perniagaan rasmi di negara baru. Anda perlu berbincang dengan setiausaha pejabat negeri negeri, mendapatkan sijil kuasa untuk diperbadankan asing dan membayar yuran pemfailan. Sudah tentu, anda ingin memeriksa untuk mengetahui sama ada negeri itu mempunyai dasar dan undang-undang yang sesuai dengan bukan keuntungan.

Nyatakan Contoh

Sekiranya anda mempertimbangkan untuk bergabung di negeri selain negeri asal anda, Delaware adalah satu negeri yang perlu dipertimbangkan kerana undang-undangnya sesuai untuk perniagaan dari semua jenis, termasuk bukan keuntungan. Kos penggabungannya rendah, syarat untuk pengungkapan itu ringan, dan ia mempunyai undang-undang cukai yang bermanfaat. Negara bagian New York adalah pilihan lain untuk bukan keuntungan, kerana kebijakannya mendorong pertumbuhan bukan keuntungan, dan bukan keuntungan cenderung menghadapi sedikit kesulitan ketika menggerakkan kota-kota besar seperti New York City. Namun, sebelum memilih negara lain, pemilik perniagaan kecil harus menentukan apakah anggaran mereka dapat menangani biaya penggabungan di negara baru, ditambah dengan biaya pendaftaran di negara asal dan membayar cukai di negara asal mereka.