Cara Mengendalikan Agensi Pemodelan Video Muzik

Agensi pemodelan video muzik menyediakan perkhidmatan perwakilan. Sebagai kontraktor khusus, mereka menghubungkan model individu dengan pengeluar, pengarah pemeran dan wakil label rakaman. Pengurusan strategik perniagaan ini difokuskan pada pembinaan dan pengukuhan hubungan dengan kedua-dua model dan orang yang mempekerjakannya. Memahami cara mengendalikan agensi pemodelan dengan berkesan adalah suatu keharusan bagi usahawan yang ingin memasuki industri khusus ini.

Membina Hubungan

Industri muzik sebahagian besarnya adalah perniagaan yang berasaskan hubungan dan berlaku untuk kontraktor dan juga pemain. Itu menjadikan hubungan yang saling menguntungkan dengan studio produksi, pengarah, label rakaman dan syarikat pemeran penting. Sesuaikan proses perekrutan dan pengambilan model anda untuk memenuhi keperluan khusus untuk menjadikan agensi anda lebih berharga dan berguna dari masa ke masa.

Hidangkan Niche

Cari peluang untuk menyediakan ceruk yang tidak dilayani dengan mengkhususkan diri dalam jenis model atau muzik tertentu. Anda mungkin mencari model untuk genre muzik bandar, misalnya. Mencari jurang dalam bidang khusus agensi pesaing, atau menganalisis permintaan semasa untuk mencari keperluan yang kurang dilayan, dapat membantu mengembangkan perniagaan anda. Fokus khusus dapat membantu anda mengembangkan reputasi sebagai sumber utama untuk keperluan tertentu.

Pemutus berterusan

Jadikan pemilihan dan perekrutan sebagai keutamaan tetap. Tahan panggilan terbuka untuk model baru secara berkala dan kembangkan jangkauan merekrut anda untuk meningkatkan peluang anda untuk mencari bakat terbaik. Ini bukan untuk mengatakan bahawa anda harus selalu menambahkan model baru ke dalam repertoar anda, melainkan untuk memberi jalan bagi calon model untuk menghubungi anda. Sekiranya anda menumpukan perhatian pada niche, kembangkan hubungan rujukan timbal balik dengan agensi pemodelan lain yang berfokus pada niche yang berbeza. Sekiranya pesaing menemui model yang lebih sesuai dengan niche anda, mereka mungkin akan menghantar model tersebut ke agensi anda semasa anda melakukan perkara yang sama untuk mereka.

Keutamaan Model

Agensi yang paling berjaya menekankan perkhidmatan yang mereka berikan kepada model mereka. Tarik minat aktif dalam kerjaya model anda, dan bukannya sekadar melihatnya sebagai komoditi. Agensi perkhidmatan penuh yang menyediakan bantuan resume, petua dan bengkel casting dan perkhidmatan fotografi mampu menarik model terbaik. Jangan membebankan daftar nama anda sehingga anda tidak dapat memberikan perhatian individu. Semakin sedikit layanan dan perhatian yang dapat anda tawarkan, bakat yang lebih cepat berharga akan mendapatkan perwakilan yang lebih berguna.