Cara Menghantar Dokumen ke Aplikasi iPhone Kindle

Aplikasi e-reader Kindle iPhone boleh memuat turun e-buku yang dibeli dari kedai buku Amazon.com dalam talian, tetapi anda juga boleh menghantar pustaka e-buku dan dokumen digital yang ada ke aplikasi. Sambungkan iPhone menggunakan USB-nya, dan anda boleh memindahkan fail antara aplikasi Kindle - atau aplikasi lain yang sesuai dengan perkongsian fail - dan komputer anda melalui perisian pengurusan multimedia iTunes. Aplikasi Kindle mesti sudah dipasang, kerana anda tidak dapat memindahkan fail ke iPhone dengan sewenang-wenangnya.

1

Muat turun dan pasang iTunes versi terbaru, mengikuti arahan pemasangan di laman web Apple. Setelah pemasangan selesai, lancarkan iTunes dengan mengklik ikonnya di desktop. Sekiranya iTunes sudah terpasang, klik menu "Bantuan" dan pilih "Periksa kemas kini" untuk memastikan versi terbaru dipasang.

2

Sambungkan iPhone ke komputer anda menggunakan kabel USBnya. ITunes akan mengesan iPhone dan membuat entri untuknya di bahagian Peranti.

3

Pilih iPhone dari senarai Peranti dan buka tab "Aplikasi" di tetingkap iTunes utama. Tatal ke bawah ke bahagian "Berkongsi Fail".

4

Pilih aplikasi Kindle dari senarai "Aplikasi". Senarai e-buku dan dokumen yang sedang dipasang akan dipaparkan di kotak Dokumen di sebelah kanan.

5

Seret dan lepaskan dokumen atau fail e-book dari komputer anda ke dalam kotak Dokumen di iTunes. Fail dokumen akan dihantar ke aplikasi Kindle secara automatik, di mana mereka akan dapat diakses dengan segera di perpustakaan aplikasi.