Cara Murah Mengiklankan Perniagaan Pembaikan Rumah Baru Saya

Pemasaran semudah mengeluarkan berita. Setiap perniagaan kecil boleh beriklan menggunakan bahan promosi yang bijak, kehadiran dan rangkaian dalam talian yang cerdas, semuanya untuk sebahagian kecil daripada kos sebuah syarikat iklan berprofil tinggi. Pengusaha pembaikan rumah sangat beruntung kerana dia tidak perlu menunggu pelanggan yang membayar untuk menunjukkan kemahirannya.

Sukarelawan Perkhidmatan Anda

Mendapatkan berita mengenai perniagaan anda hanyalah separuh pertempuran. Sebelum anda mempunyai pangkalan pelanggan yang ada untuk memberikan rujukan, anda harus membuktikan bahawa anda melakukan kerja pembaikan rumah yang berkualiti. Sukarelawan untuk badan amal tempatan yang memberikan bantuan membina rumah atau melakukan pekerjaan yang ganjil untuk tujuan baik membolehkan anda menjalin hubungan dengan orang dan menunjukkan kemahiran anda. Memiliki perjanjian dengan organisasi tempatan di mana anda melakukan kerja pembaikan rumah sebagai pertukaran untuk pengakuan orang ramai juga merupakan pilihan.

Bahan Pemasaran Yang Digunakan Orang

Daripada membuat kad nama, brosur atau risalah yang cenderung dibuang oleh orang lain, hantarkan barang promosi yang digunakan orang. Notepad berbentuk tukul, dengan maklumat hubungan perniagaan anda pada setiap helaian, adalah satu pilihan. Pembaris plastik kecil atau magnet peti sejuk dalam bentuk topi keras dan kaleng cat menyampaikan mesej bahawa perniagaan itu berkaitan dengan pembaikan rumah dan jika barang itu menarik dan berguna, kemungkinan akan tetap berada dalam jangkauan jangkauan pelanggan sasaran anda.

Dari mulut ke mulut

Bercakap dengan orang adalah cara terbaik untuk membuat mereka merujuk perniagaan kepada anda. Sekiranya rakan dan keluarga anda mengetahui bahawa anda memulakan syarikat baru, mereka mungkin akan senang merujuk pelanggan kepada anda. Menyiapkan laman rangkaian sosial untuk perniagaan anda dan mendorong seberapa banyak orang untuk bergabung memudahkan orang lain menyampaikan maklumat anda. Menurut Usahawan, kebanyakan orang mengenali 200 orang; itu bermaksud jika anda memberi tahu semua orang tentang perniagaan anda, dan mereka memberitahu semua rakan mereka, anda berpotensi menunggu 40,000 pelanggan pembaikan rumah.

Kembangkan Kehadiran Dalam Talian

Sekiranya anda seorang pengubahsuaian yang berpengalaman, pertimbangkan untuk meluaskan laman web perniagaan anda dengan memasukkan petua yang ditulis oleh anda dan orang lain di lapangan. Ini akan menarik lebih banyak trafik ke laman web anda dan menyampaikan berita mengenai perkhidmatan pembaikan rumah anda. Petua mudah tetapi berguna, seperti bagaimana memilih warna cat untuk bilik atau perbezaan antara kayu dan papan lapis, adalah pilihan. Sertakan halaman "berita" di laman web anda dengan liputan media tempatan mengenai acara yang telah anda sertai atau rancang untuk turut serta; sebagai contoh, acara membina rumah hujung minggu untuk badan amal tempatan.