Apakah Kelebihan Cukai LLC?

Menubuhkan LLC memberikan pemilik perniagaan kelebihan cukai tertentu, menurut Perkhidmatan Hasil Dalam Negeri. Sebagai tambahan kepada faedah cukai, LLC melindungi pemilik perniagaan daripada tanggungjawab peribadi yang timbul daripada operasi syarikat perniagaan. Pemilik LLC menikmati faedah baik dari cara keuntungan dikenakan cukai dan juga cara pemotongan diambil untuk perbelanjaan perniagaan yang sah.

Cukai Lulus

Kelebihan cukai utama sebuah LLC adalah apa yang disebut oleh IRS cukai lulus. Sebelum penubuhan LLC oleh badan perundangan dari semua 50 negeri, alternatif organisasi perniagaan biasa adalah sebuah syarikat. Dengan syarikat, IRS mengenakan cukai baik di peringkat perniagaan dan juga atas keuntungan atau pendapatan yang dibayar kepada pemilik perniagaan. Dengan kata lain, pemilik perniagaan yang menggunakan bentuk korporat pada dasarnya dikenakan cukai dua kali. Dengan LLC dan cukai lulus, pemilik perniagaan hanya dikenakan cukai di peringkat peribadi dan bukan di peringkat perniagaan.

Potongan Perniagaan

Sebuah LLC memberi peluang kepada pemilik perniagaan untuk mengambil potongan cukai untuk perbelanjaan perniagaan yang sah. Organisasi perniagaan yang sah dapat mengambil potongan untuk wang yang dibelanjakan untuk memajukan operasi perusahaan. Walau bagaimanapun, cara pemotongan cukai diambil oleh LLC berbeza dengan semua perniagaan lain. Potongan cukai ini diberikan kepada pemilik individu LLC dan tidak diambil di peringkat perniagaan. Pemilik individu memanfaatkan potongan cukai pada penyata cukai peribadi mereka. Potongan, seperti halnya keuntungan, diedarkan di kalangan anggota LLC berdasarkan peratusan pemilikan mereka.

Potongan Perbelanjaan Modal

Pemilik perniagaan juga dapat memanfaatkan pemotongan perbelanjaan modal. Potongan ini tersedia apabila perniagaan membeli barang atau peralatan yang akan digunakan oleh perusahaan untuk jangka masa satu tahun. Potongan dibahagi setiap tahun jangka hayat berguna item yang dibeli, mengikut peraturan IRS.

Memaksimumkan Kelebihan Cukai

Banyak pemilik atau ahli LLC meminta bantuan profesional mengenai masalah cukai yang timbul kerana pemilikan perniagaan jenis ini. Peguam cukai ada yang pakar dalam membantu pemilik LLC dalam memaksimumkan faedah cukai yang berkaitan dengan pemilikan LLC. American Bar Association menyediakan sumber untuk membantu mencari jenis perwakilan undang-undang ini.