Cara Memuatkan Fail AVI Ke Android

Mengakses fail AVI biasanya tidak menjadi masalah ketika anda menggunakan komputer perniagaan anda di pejabat; namun, mengaksesnya semasa dalam perjalanan sedikit lebih rumit. Walaupun anda dapat memuatkan fail AVI ke peranti Android dengan mudah dengan menyeret dan melepaskan fail menggunakan komputer anda, anda biasanya tidak akan dapat memainkan fail tersebut melainkan anda mempunyai pemain media yang menyokong AVI - sesuatu yang tidak dilakukan oleh banyak Android mempunyai. Untuk mengelakkan daripada memuat turun pemain media baru, ubah fail ke format video yang sesuai dengan Android seperti MP4.

1

Navigasi ke alat penukaran video dalam talian menggunakan komputer di mana fail AVI disimpan (pautan di Sumber).

2

Buka alat penukaran, pilih "Tambah Video" atau fungsi serupa, kemudian pilih fail AVI yang ingin anda ubah. Klik "Convert" dan pilih ".mp4" sebagai jenis fail baru. Tunggu kotak dialog untuk menunjukkan bahawa fail anda telah ditukar dan disimpan ke komputer anda.

3

Sambungkan peranti Android ke komputer menggunakan kabel USB yang disertakan dengan peranti anda. Ketuk "Enter Mass Storage Mode", "USB Connected" atau fungsi serupa ketika diminta.

4

Klik dua kali pada ikon peranti Android yang muncul di skrin anda untuk melihat fail dan folder pada peranti. Cari folder "Media" atau "Video" dan klik dua kali untuk membukanya.

5

Buka folder di komputer tempat anda menyimpan versi MP4 baru video AVI anda. Klik pada nama fail video untuk menyerlahkannya, kemudian seret ke dalam folder "Media" atau "Video" untuk peranti Android anda. Anda mungkin melihat bar kemajuan yang menunjukkan bahawa video sedang dipindahkan; tunggu sehingga menunjukkan bahawa pemindahan video selesai.

6

Klik ikon "Buang Perkakasan dengan Selamat" dari dulang sistem komputer anda, kemudian sahkan penghapusan pada kotak pengesahan yang muncul. Ketik juga "Matikan USB" pada peranti anda untuk melepaskan peranti Android anda dari komputer dengan selamat.