Bilakah Mula Mengecas Perkhidmatan Errand?

Kemurahan hati ada tempatnya, tetapi waktu untuk memulakan pengisian untuk menjalankan tugas orang segera. Tidak ada yang boleh menjalankan perniagaan secara percuma. Sebab orang dan perniagaan mengupah pekerja peribadi adalah untuk menjimatkan masa dan tenaga. Oleh kerana orang yang sibuk semakin kelaparan masa, menyewa pelari tugas untuk membeli-belah dan penghantaran adalah penyelesaian yang menarik. Peluang pekerjaan untuk pekerjaan penjagaan diri dan perkhidmatan dijangka meningkat 20.4 peratus pada dekad 2008-2018, yang hampir dua kali lebih cepat daripada kebanyakan pekerjaan, menurut laporan Biro Statistik Buruh AS (BLS).

Masa

Masa anda menjimatkan pelanggan anda untuk mengambil barang runcit, surat, makanan, cucian kering atau kereta, misalnya, adalah masa yang anda tidak habiskan untuk perkara lain. Kira masa yang dihabiskan untuk setiap tugas dengan setiap pelanggan dengan menyimpan rekod bertulis. Pelanggan biasa mungkin mempunyai rutin tugas yang dapat diramalkan menjadikannya lebih mudah untuk mengukur. Pelanggan yang memberikan tugas kepada anda yang membawa anda lebih jauh dari rumah daripada biasa harus dikenakan bayaran untuknya. Anda boleh mengenakan bayaran setiap jam, setiap lawatan, seminggu atau sebulan. Anda boleh menawarkan tawaran pakej khas pelanggan berulang. Meneliti perkhidmatan serupa di kawasan anda akan membantu anda menentukan harga yang berpatutan untuk masa anda. Berlebihan, atau sebaliknya, memandang rendah masa anda akan menjejaskan kredibiliti anda, jadi pastikan untuk memikirkannya dengan teliti sebelum anda memulakannya.

Bahan api

Anda mesti memperhitungkan dan membebankan bahan bakar yang anda habiskan semasa menjalankan tugas orang lain dari awal, untuk mengelakkan perbelanjaan lebih banyak untuk gas daripada yang anda perolehi. Sekiranya anda menggunakan kereta anda sendiri, sertakan kos jarak tempuh untuk menampung kos gas anda, yang pada pekerjaan yang jarak jauh, boleh menjadi besar. Bayaran ini juga merangkumi susut nilai kenderaan anda dan kos insurans yang berkaitan.

Sekiranya anda menjalankan tugas dengan basikal, yuran perkhidmatan asas anda mestilah merangkumi kos makanan untuk memastikan anda meneruskan perjalanan, terutamanya jika menempuh jarak jauh, dan kos apa-apa yuran penyelenggaraan basikal yang berkaitan, seperti tayar tambahan atau minyak rantai. Sekiranya menjalankan tugas dengan berjalan kaki, pastikan untuk memasukkan kos kasut berjalan yang diprediksi dan sebarang pas bas atau teksi yang anda gunakan. Semasa mengambil atau menghantar barang dengan berjalan kaki atau dengan basikal, anda mungkin ingin mengisi dengan jumlah kerana anda mempunyai keupayaan fizikal yang terhad untuk mengangkut barang secara manual.

Bayaran Tol dan Tempat Letak Kereta

Bayaran anda bagi setiap pelanggan juga harus merangkumi sebarang tol dan tempat letak kenderaan yang mesti anda bayar semasa menjalankan tugas orang lain. Kawasan metropolitan pada amnya mempunyai bayaran tempat letak kenderaan yang tinggi yang mementingkan masa. Sekiranya anda menjalankan tugas di daerah yang sibuk, tempat meletak kenderaan semasa membeli-belah atau membuat penghantaran akan menjadi premium dan harus termasuk dalam harga yang anda kenakan.

Harga

Apa yang anda kenakan untuk setiap pelanggan bergantung pada keperluan masing-masing. Pelanggan yang tugasnya menggunakan jumlah gas, masa dan tenaga anda yang lebih besar daripada biasanya harus dikenakan lebih banyak untuk menampung kos tambahan anda. Teliti dan nilaikan kos yang terlibat sebelum menjalankan tugas khas agar anda tidak menghabiskan lebih banyak daripada yang anda perolehi. Jejaki semua perbelanjaan perniagaan anda dan nilaikan semula kos menjalankan perniagaan anda secara berkala untuk mengikuti inflasi. Sebagai contoh, harga gas terus meningkat, begitu juga dengan bayaran anda.