Cara Menjadi Peruncit Makanan

Nama rasmi untuk program cap makanan adalah Program Bantuan Pemakanan Tambahan. Ia dikendalikan oleh kerajaan persekutuan untuk membantu orang berpendapatan rendah untuk membeli makanan di kedai runcit, pasar tani dan kedai runcit lain. Waris SNAP menggunakan kad seperti debit yang disebut kad Transfer Manfaat Elektronik untuk membuat pembelian. Namun, pembelian ini terbatas pada barang makanan yang dimaksudkan untuk disiapkan dan dimakan di rumah, bukan makanan segera, penghantaran atau barang dibawa. Sekiranya anda memiliki pusat makanan runcit dan ingin menerima setem makanan, anda mesti membuat permohonan melalui Perkhidmatan Makanan dan Pemakanan Amerika Syarikat.

1

Pergi ke Perkhidmatan Makanan dan Pemakanan AS "Mohon secara Online untuk Menjadi Sah untuk Menerima SNAP di laman web Kedai Makanan Runcit anda" (lihat Rujukan)

2

Klik "Siapkan Akaun" di bawah bahagian "Dapatkan Akaun USDA" untuk mendaftar akaun eAuthentication Jabatan Pertanian AS. Masukkan maklumat yang diminta, termasuk nama pengguna, kata laluan, nama penuh, alamat dan alamat e-mel yang anda inginkan dan klik "Teruskan." Laman web FNS akan menghantar e-mel ke alamat yang anda berikan untuk mengesahkan akaun anda.

3

Log masuk ke penyedia e-mel anda, dan buka e-mel pengesahan FNS. Klik pautan untuk mengesahkan akaun anda.

4

Kembali ke laman web "Permohonan Dalam Talian untuk Menjadi Sah untuk Menerima SNAP di Kedai Makanan Runcit" FNS sekali lagi. Pilih "Isi Permohonan Dalam Talian." Klik butang "Log Masuk" di halaman seterusnya.

5

Masukkan nama pengguna dan kata laluan anda, dan klik "Log masuk."

6

Ikuti arahan untuk melengkapkan permohonan. Berikan maklumat asas mengenai perniagaan anda, seperti nama dan lokasi kedai dan nama semua pemilik. Anda juga mesti memberikan perincian mengenai inventori, harga dan jumlah penjualan anda. Kaji maklumat yang anda masukkan di layar akhir aplikasi, dan klik "Kirim" untuk menyelesaikan permohonan.