Bagaimana Memulakan Perniagaan Tanda?

Memulakan perniagaan tanda memerlukan pengetahuan tentang pelbagai pasaran, jenis tanda, kemahiran pembuatan, pemasangan dan penjualan. Tanda dibuat dalam beberapa cara, dari lukisan tangan tradisional, ukiran dan pembentukan tiub neon hingga vinil yang dipotong komputer, percetakan skrin dan percetakan digital. Setiap kaedah memerlukan peralatan dan kemahiran khusus, tetapi banyak kedai tanda menawarkan fabrikasi dalaman satu atau dua jenis tanda dan mengeluarkan sumber lain kepada pembekal khusus perdagangan. Memulakan kedai tanda anda bermula dengan penyelidikan pasaran dan rancangan perniagaan.

1

Lakukan penyelidikan pasaran di kawasan anda untuk mendapatkan maklumat mengenai calon pelanggan, kemungkinan keperluan papan tanda dan pesaing kedai tanda. Penyelidikan pasaran adalah elemen yang diperlukan untuk memulakan perniagaan, digunakan untuk penilaian dan pembuatan strategi perniagaan dan kemungkinan keperluan pasaran.

2

Buat rancangan perniagaan untuk perniagaan tanda anda. Anda boleh membuat rancangan perniagaan sendiri dengan mengupah perunding perniagaan. Rancangan perniagaan yang diformat dengan betul akan diperlukan jika anda memohon pembiayaan luar.

3

Memohon pembiayaan sekiranya diperlukan melalui bank tempatan anda atau Pentadbiran Perniagaan Kecil AS (Lihat Sumber).

4

Dapatkan permit perniagaan tempatan, pendaftaran cukai negeri dan sijil penjualan runcit negeri. Beberapa negeri akan meminta anda mendapatkan lesen kontraktor sekiranya anda memasang atau memperbaiki jenis papan tanda tertentu. Sekiranya perniagaan tanda kami akan beroperasi sebagai sebuah syarikat atau syarikat perkongsian liabiliti terhad, ajukan dokumen yang diperlukan dengan pejabat perniagaan negeri anda. Anda juga memerlukan nombor pengenalan pembayar cukai dan Nombor Pengenalan Majikan dari Perkhidmatan Hasil Dalam Negeri jika anda mengambil pekerja.

5

Dapatkan ruang kedai atau pejabat anda. Anda boleh menjalankan perniagaan tanda dari rumah jika peraturan zonasi tempatan membenarkan, atau menyewa ruang runcit atau gudang yang sesuai dengan keperluan anda. Saiz ruang kerja dan keperluan utiliti anda akan berbeza mengikut jenis perniagaan tanda yang anda mulakan.

6

Beli peralatan, bekalan dan kenderaan pemasangan tanda yang diperlukan dan kenderaan yang boleh dipercayai jika anda akan menawarkan penghantaran atau perkhidmatan di lokasi. Keperluan peralatan, bekalan dan kenderaan anda akan berbeza-beza mengikut jenis perniagaan tanda yang akan anda jalankan. Pengedar peralatan dan bekalan tanda anda adalah sumber maklumat yang sangat baik, dan mungkin menawarkan pakej kedai permulaan yang dibundel.

7

Dapatkan insurans liabiliti perniagaan dan penjamin penjamin sekiranya diperlukan di negeri anda dari syarikat insurans anda jika anda memasang atau mengekalkan tanda pada harta pelanggan.