Cara Memutar Skrin Sentuh iPod

IPod Touch memungkinkan pemilik perniagaan untuk terus berhubung dengan pelanggan, pekerja dan rakan sekerja tanpa harus menggunakan komputer riba atau mendapatkan akses ke komputer bersaiz penuh. IPod Touch dilengkapi dengan dua orientasi tontonan yang tersedia - mod landskap dan potret. Sekiranya anda menggunakan iPod Touch di tempat kerja untuk menavigasi versi penuh laman web, menghantar e-mel atau mengambil gambar, anda mungkin mendapati mod landskap memungkinkan untuk pengalaman menonton yang lebih baik. Namun, jika anda mengakses laman web versi mudah alih yang dibuat khas, mod potret biasanya memberikan pengalaman menonton terbaik. Dalam banyak kes, versi mudah alih laman web memaksa mod potret pada anda.

Memutar Skrin

1

Pegang iPhone tepat di hadapan anda dengan butang utama di bahagian bawah peranti. Buka aplikasi yang biasanya memutar orientasi skrin - Contohnya Catatan atau Mel.

2

Putar peranti ke kanan atau kiri untuk memutar skrin ke mod landskap. Elakkan memegang iPod selari dengan tanah. IPod perlu dipegang secara menegak sehubungan dengan tanah untuk merasakan orientasi semasa.

3

Kembalikan peranti ke mod potret dengan memutar kembali peranti ke kedudukan awal.

Memperbaiki Skrin Terkunci

1

Cari ikon kunci kecil di sudut atas skrin iPod anda jika skrin anda tidak akan berputar. Kehadiran ikon ini menunjukkan orientasi layar terkunci.

2

Klik dua kali butang Laman Utama.

3

Leret dari kiri ke kanan di bahagian bawah skrin untuk membuka bar multitasking dan tunjukkan butang kunci skrin dan pilihan main balik.

4

Ketuk butang yang menunjukkan gembok dengan anak panah di sekelilingnya. Ini membuka kunci skrin dan membolehkannya berputar lagi.