Cara Menambah Karya yang Dipetik Ke PowerPoint

Eksekutif perniagaan mungkin tidak mengingati hari-hari yang harus memberi kredit semasa laporan buku mereka dan penjumlahan eksperimen sains, tetapi idea untuk mengkredit orang lain di mana kredit perlu dibayar sangat penting dalam persembahan korporat. Dengan Microsoft PowerPoint, anda dapat melakukannya dengan cepat dengan menyediakan slaid karya yang disebut, walaupun dengan karya yang sudah dibuat yang mengutip teks dari program lain. Gunakan halaman karya yang dikutip untuk menyenaraikan penyumbang dalaman, inspirasi orang luar atau bahkan data ilmiah dan petikan gambar yang menyokong tujuan persembahan anda.

1

Buka persembahan PowerPoint untuk menerima bahagian karya yang dikutip dengan mengklik tab "Fail", memilih "Buka", melayari fail PPT atau PPTX dan mengklik dua kali.

2

Tatal melalui gelongsor geladak di sebelah kiri kawasan kerja sehingga anda sampai ke slaid terakhir, atau di mana sahaja anda mahu memasukkan bahagian karya yang disebut.

3

Klik kanan slaid terakhir dan pilih "Slaid Baru." Slaid baru ditambahkan ke dek.

4

Klik ke kotak teks "Klik untuk menambah tajuk". Teks ini hanyalah pemegang tempat. Taip "Karya Dipetik" (tanpa petikan). Anda tidak perlu menghapus teks "Klik untuk menambah tajuk".

5

Buka perisian yang mempunyai teks karya yang dikutip, seperti persembahan PowerPoint yang lain atau program Office Suite seperti Microsoft Word.

6

Sorot semua karya yang dikutip. Klik kanan bahagian yang disorot dan pilih "Salin" di menu konteks yang dihasilkan. Tutup program itu jika mahu.

7

Klik kanan ke dalam kotak teks utama "Klik untuk menambah teks" pada slaid di bawah di mana anda mengetik "Works Cited."

8

Pilih "Tampal" di menu konteks yang dihasilkan. Teks yang disalin ditampal, tetapi mungkin tidak diformat atau kelihatan tidak kemas.

9

Sorot teks yang ditampal. Klik tab "Laman Utama" jika belum diaktifkan di bahagian atas ruang kerja PowerPoint.

10

Format teks karya yang dikutip seperti yang diinginkan, seperti penjajaran kiri atau membuat teks dibulatkan dengan pilihan di bahagian "Perenggan" pada pita. Ubah saiz, warnakan semula dan ubah fon karya yang dikutip dengan pilihan di bahagian "Font" pada pita.