Cara Mendapatkan BlackBerry untuk Menghantar Kemas Kini ke Kalendar Google

Kalendar Google adalah aplikasi Web kalendar percuma yang dibangunkan dan dikendalikan oleh Google. Anda boleh menambahkan acara ke kalendar dalam talian anda dan dapat melihat atau mengedit acara ini dari hampir di mana sahaja selagi anda mempunyai sambungan Internet. Anda juga boleh membuat beberapa kalendar. Sekiranya anda mempunyai telefon pintar BlackBerry dan mengekalkan kalendar pada peranti anda, anda harus kerap mengemas kini Kalendar Google anda. Untuk membantu anda dalam tugas ini, Google membuat perisian Google Sync. Sebaik sahaja anda memasangnya di peranti mudah alih anda, anda boleh menghantar kemas kini dari peranti BlackBerry ke Kalendar Google dalam beberapa minit lagi.

1

Hidupkan peranti BlackBerry anda dan buka penyemak imbas Webnya. Navigasi ke "m.google.com/sync" untuk mula memasang Google Sync. Ketik pada pautan "Muat turun Google Sync". Google mengesan jenis peranti anda secara automatik dan menghantar perisian yang sesuai. Pemasangan akan bermula secara automatik apabila fail dimuat turun dan ikon Google Sync akan muncul di skrin utama anda.

2

Ketuk ikon Google Sync di skrin utama anda dan anda akan melihat tetingkap masuk. Ketik alamat e-mel Google dan kata laluan anda dalam borang log masuk dan ketuk butang "Log masuk". Google Sync akan log masuk ke akaun Google anda.

3

Klik pada roda tatal dan ketik pada entri "Pilihan". Matikan penyegerakan Kenalan dari menu Pilihan jika anda tidak mahu mengemas kini senarai kenalan Google anda. Pastikan pilihan penyegerakan Kalendar dihidupkan. Tutup tetingkap Pilihan.

4

Ketuk butang "Segerakkan Sekarang" di layar Selamat Datang untuk mula mengirim kemas kini dari peranti BlackBerry anda ke Kalendar Google. Setiap kali anda menukar kalendar BlackBerry, gunakan Google Sync untuk mengemas kini Kalendar Google.