10 Ciri Teratas Tempat Kerja yang Hebat

Sebagai pemilik perniagaan kecil, anda berpeluang melakukan lebih banyak daripada membina perniagaan impian anda: Anda berpeluang membina tempat kerja impian pekerja anda. Setelah mendapat berita, jangan terkejut jika syarikat anda berada di salah satu senarai "tempat terbaik untuk bekerja". Sebelum anggota media nasional mula memanggil untuk menjadualkan wawancara dengan anda, anda pasti ingin meluangkan masa untuk mengumpulkan pemikiran anda kerana anda tahu anda akan ditanya: Apa sebenarnya yang menjadikan tempat kerja anda begitu hebat? Ini bukan masa untuk kesopanan palsu; sebenarnya, sudah waktunya untuk memancarkan rasa bangga

Mimpi-mimpi yang memalukan ini mungkin beberapa tahun lagi, tetapi sudah tiba masanya untuk mula menanam benih sekarang. Seperti yang ditegaskan oleh Inc., tempat kerja yang hebat bukanlah sesuatu yang boleh anda beli. Mereka mesti dipupuk.

Perhatikan Zon Bebas Arked

Kemungkinannya, anda sudah dapat menunjukkan banyak ciri persekitaran kerja yang baik pada perniagaan kecil anda - yang penting bagi pekerja. Dalam kes ini, usaha anda mungkin melibatkan pengayaan program, inisiatif dan usaha jangkauan yang anda miliki dan mengekalkan ciri-ciri pengurusan pejabat yang tidak asing lagi bagi pekerja anda.

Seperti yang anda ketahui, "hebat" adalah kata subjektif, dan apa yang boleh dianggap oleh pemilik perniagaan kecil sebagai ciri tempat kerja yang hebat mungkin disenarai hitam oleh pemilik lain berdasarkan pengalaman peribadi. Oleh itu, berhati-hatilah sambil memperhatikan bahawa ciri-ciri berikut yang ditawarkan oleh penyedia teknologi HR EmployeeConnect adalah masuk akal dan dapat dicapai tanpa membuang banyak perhatian di meja treadmill, permainan arcade dan "fish fry fest Fridays."

Nilai Karakteristik Persekitaran Kerja Yang Baik

EmployeeConnect menasihatkan bahawa pekerja paling gembira dan pendatang baru ingin bekerja di syarikat di mana:

 • Pekerja terlibat dalam pekerjaan yang mencabar dan bermakna yang mereka percaya menyumbang kepada matlamat syarikat. Banyak kajian di tempat kerja secara konsisten menunjukkan bahawa pekerja yang terlibat adalah pekerja yang produktif dan setia yang mengutamakan misi syarikat.

 • Komunikasi mengalir dua cara supaya pekerja terus mengetahui maklumat penting dan perubahan di cakrawala. Perniagaan besar dan kecil terpaku dengan konsep ketelusan, yang mungkin atau tidak masuk akal bagi anda. Namun, tidak ada alasan bahawa komunikasi terbuka dan kerap tidak seharusnya.

 • Pekerja dibayar gaji yang kompetitif, yang memikat mereka untuk bergabung dengan syarikat di tempat pertama - dan tinggal di sana. Manfaat dan faedah memainkan peranan dalam pakej, tetapi pekerja semakin melihat insentif lain seperti jadual kerja yang fleksibel sebagai bukti komitmen majikan.

 • Peluang latihan dan pengembangan kerjaya tersedia agar pekerja dapat mula merancang jejak kerjaya mereka dari minggu pertama. Membayangkan masa depan yang merangkumi kemajuan dalaman lebih banyak daripada membuat pekerja berminat; ia membantu mereka mengembangkan fokus gambaran yang lebih besar mengenai peranan syarikat di pasaran juga.

 • Pekerja diiktiraf dan dihargai atas sumbangan mereka. Mungkin sukar untuk dipercayai, tetapi kajian di tempat kerja tersebut juga secara konsisten menunjukkan bahawa banyak pekerja dengan senang hati akan melepaskan cek bonus untuk kepentingan tepukan umum dari bos.

 • Pemiliknya telah berkomitmen untuk mengambil dan mengekalkan bakat terbaik. Berprestasi tinggi mempunyai cara menetapkan standard pencapaian yang tinggi yang secara senyap-senyap memaksa pekerja lain untuk mengikuti.

 • Kakitangan mengambil bahagian dalam membuat keputusan, jika sesuai, dan merasa senang untuk memberikan cadangan. Atribut ini mempunyai kemungkinan yang melekat, terutama jika anda bersedia untuk bergilir-gilir meletakkan pegawai yang bertanggungjawab atas satu inisiatif atau yang lain untuk mengetahui siapa yang menghadapi cabaran kepemimpinan.

 • Pekerja merasakan mereka ada tempat untuk berpaling apabila mereka memerlukan bantuan, sokongan atau bimbingan. Bagi sebilangan pekerja, ini bermaksud jabatan sumber manusia yang boleh diakses. Bagi yang lain, ini mungkin bermaksud program mentor. Mempunyai kedua-duanya meningkatkan peluang anda untuk memperoleh prestasi terbaik.

 • Orang mempromosikan keseimbangan kerja-kehidupan yang sihat. Boleh dikatakan, cara terbaik untuk mendekati keseimbangan adalah dengan bertanya kepada pekerja apa yang mereka mahukan dan perlukan dari anda.

 • Pengurus menunjukkan keprihatinan yang tulus mengenai kesihatan pekerja. Mengikuti petunjuk mereka selalunya merupakan cara untuk terus berjalan, walaupun pekerja mungkin menghargai anda mengambil inisiatif dengan mencadangkan aktiviti seperti kelab berjalan kaki makan tengah hari, acara sukan bertema Olimpik dan bahkan "pesta salad Jumaat"

Anda Perlu Mendapat Manfaat, Terlalu

Komitmen anda untuk membina tempat kerja yang hebat boleh menjadi contoh klasik untuk membayarnya ke hadapan sehingga anda juga mendapat faedah. Wisestep mengatakan bahawa tempat kerja yang proaktif cenderung menghasilkan:

 • Pekerja yang berusaha sedaya upaya
 • Pekerja yang membungkuk ke belakang untuk membantu anda mencapai objektif anda
 • Pekerja yang bekerjasama secara harmoni, walaupun anda tidak berada di sekitar untuk memantau setiap pergerakan mereka

Mereka mungkin lebih cenderung untuk menolong anda mempersiapkan wawancara nasional - yang berpuncak pada setiap orang mengetahui bahawa anda telah mengusahakan tempat kerja yang hebat.