Cara Memindahkan Lokasi Google Earth ke Komputer Baru

Menjaga maklumat lokasi yang tepat terkini di pelbagai peranti sangat penting bagi banyak perniagaan. Sekiranya syarikat anda menggunakan perisian Google Earth, lokasi dalam program tersebut disebut sebagai tempat. Google Earth mempunyai ciri yang disebut E-mel Tempat yang membolehkan anda memindahkan tempat dari satu komputer ke komputer lain menggunakan hampir semua akaun e-mel. Setelah menghantar e-mel tempat atau folder tempat, anda boleh mengimportnya ke Google Earth menggunakan prosedur pembukaan fail standard.

1

Klik folder tempat atau tempat yang ingin anda pindahkan ke komputer lain.

2

Klik "Fail" pada menu utama, klik "E-mel" dan kemudian klik "Tempat E-mel."

3

Pilih perkhidmatan e-mel yang ingin anda gunakan untuk menghantar e-mel. Hantarkan e-mel seperti biasa ke akaun yang dapat diakses di komputer tempat anda ingin memindahkan fail tempat. Fail secara automatik ditambahkan ke e-mel sebagai lampiran.

4

Buka e-mel yang dihantar di komputer ke mana anda mahu memindahkan fail tempat. Klik lampiran dan simpan ke lokasi yang tidak dapat dilupakan di komputer.

5

Lancarkan Google Earth, klik "Fail" pada menu utama dan pilih "Buka."

6

Arahkan ke fail yang anda simpan di Langkah 4, klik dan kemudian klik "Buka" untuk mengimport folder tempat atau tempat ke Google Earth. Lokasi yang diimport ditambahkan ke folder Tempat Sementara.