Cara Menghubungi Seseorang Menggunakan Linkedin

LinkedIn menawarkan alat mudah untuk menghubungi ahli perniagaan mengenai peluang kerjaya, perkongsian, tawaran perundingan atau hanya untuk menghubungi bekas rakan sekerja. Sekiranya anda sudah berhubung dengan orang yang ingin anda hubungi, anda boleh melakukannya secara percuma dari antara muka mesej. Sebaliknya, jika anda ingin menghubungi seseorang yang tidak anda kenali di LinkedIn, anda perlu menaik taraf akaun anda atau membeli mesej individu. Setelah menaik taraf, anda akan dapat menghantar mesej kepada sesiapa sahaja yang mempunyai akaun LinkedIn menggunakan perkhidmatan bernama InMail.

Hantar Mesej ke Sambungan

1

Navigasi ke LinkedIn dan log masuk ke akaun anda.

2

Klik ikon "Mesej" dan kemudian klik "Tulis Pesan."

3

Taipkan nama penerima di medan "Kepada".

4

Masukkan subjek dan mesej dan kemudian klik "Kirim Mesej" untuk menyampaikan mesej ke sambungan anda.

Hantar Mesej ke Tidak Berhubungan

1

Navigasi ke LinkedIn dan log masuk ke akaun anda.

2

Dengan menggunakan kotak carian, cari pengguna LinkedIn yang ingin anda hubungi. Sebagai alternatif, jika anda mengetahui pautan langsung ke profil mereka, anda boleh menavigasi ke sana dengan cara itu.

3

Klik "Hantar InMail."

4

Klik "Naik taraf" jika anda belum mempunyai akaun LinkedIn premium dan kemudian pilih pelan premium yang sesuai untuk tujuan anda. Anda perlu memasukkan maklumat hubungan dan pembayaran anda untuk menyelesaikan transaksi. Sebagai alternatif, anda boleh membeli mesej InMail individu dengan harga $ 10.

5

Klik menu lungsur "Kategori" dan pilih alasan mesej anda. Bar sisi akan memperincikan subjek yang menarik bagi pengguna LinkedIn yang anda hubungi. Subjek merangkumi topik seperti peluang perniagaan, tawaran perundingan atau pembukaan pekerjaan.

6

Masukkan subjek dan mesej dan kemudian klik "Kirim Mesej" untuk menyampaikan mesej kepada pengguna.