Cara Membuka Rumah Berkumpulan di Arizona

Jabatan Perkhidmatan Kesihatan Arizona mengawasi pelesenan dan operasi kediaman kumpulan. Untuk tujuan pelesenan, Arizona mendefinisikan kediaman kumpulan sebagai tempat kediaman di mana enam orang kurang upaya pembangunan tinggal. Negeri memerlukan pemilik untuk menyediakan persekitaran yang selamat kepada penduduk yang merangkumi elektrik, air dan telefon yang dapat diakses. Pengendali rumah kumpulan mesti menghantar lesen semasa di kawasan bersama setiap masa. Arizona mengeluarkan lesen selama dua hingga tiga tahun, bergantung pada keadaan. Sebagai tambahan kepada keperluan negara, pemilik mesti mematuhi mandat Akta Orang Kurang Upaya Amerika tahun 1990.

1

Kaji keadaan kewangan anda dan tentukan sama ada anda mampu membeli rumah. Kumpulkan semua dokumen kewangan yang diperlukan untuk pembelian harta tanah. Ini termasuk penyata bank dan penyata cukai.

2

Tentukan lokasi dan rumah. Perhatikan jumlah bilik tidur dan lebar lorong dan pintu. Peraturan mewajibkan setiap penduduk mempunyai bilik tidurnya sendiri. Contohnya, jika anda berhasrat untuk membuka rumah berkumpulan untuk enam orang penduduk, maka anda memerlukan sebuah rumah dengan enam bilik tidur. Di samping itu, lorong, pintu dan kawasan umum yang lain perlu cukup luas untuk memenuhi keperluan Akta Orang Kurang Upaya Amerika. Pengezonan tidak menjadi masalah, kerana Arizona membenarkan rumah berkumpulan di kawasan perumahan. Walau bagaimanapun, anda harus melihat kawasan kejiranan dan kawasan sekitarnya untuk memutuskan apakah ia adalah tempat yang sesuai untuk kediaman rombongan.

3

Beli rumah. Permohonan rumah-kumpulan memerlukan alamat rumah, jadi anda perlu membeli harta tanah sebelum memohon lesen.

4

Kembangkan rancangan kecemasan bertulis yang menggariskan prosedur kebakaran, pemindahan, orang hilang dan cuaca buruk. Sertakan maklumat mengenai laluan evakuasi, penyimpanan peralatan dan penggera kebakaran, penyiram automatik, alat pengesan asap dan tinjauan berkala mengenai semua peralatan dan sistem elektrik.

5

Muat turun aplikasi berkumpulan dari laman web Perkhidmatan Kesihatan Jabatan Arizona. Maklumat yang diperlukan merangkumi nama dan alamat rumah-rumah, nama pemilik dan maklumat hubungan, data akreditasi, dan tarikh pemeriksaan yang dicadangkan.

6

Tandatangan dan hantarkan permohonan itu ke Pejabat Pelesenan Khas 30 hari sebelum membuka rumah. Muat turun Senarai Semak Pemeriksaan Rumah Kumpulan Perkhidmatan Kesihatan / Kelainan Upaya Berkembang dari laman web Perkhidmatan Kesihatan Jabatan Arizona. Semak dan sahkan bahawa rumah itu mematuhi "Item Pemeriksaan" pada helaian.

7

Menghadiri pemeriksaan di lokasi. Pemeriksa menyemak "Item Pemeriksaan" pada borang. Contoh "item pemeriksaan" termasuk latihan keselamatan kebakaran berjadual, latihan evakuasi, ketersediaan air dan elektrik dan keadaan hidup sihat umum bagi penduduk rumah. Terima hasil pemeriksaan dari pemeriksa. Pemeriksa akan mengeluarkan lesen atau menolak permohonan tersebut.

8

Ambil kakitangan rumah. Cari pekerja yang mempunyai pengalaman sebelumnya dalam bekerja atau berminat untuk menolong mereka yang berkeperluan khas. Individu dengan pengalaman penjagaan kesihatan sebelumnya harus diberi perhatian tinggi. Walaupun tidak ada syarat undang-undang di Arizona untuk melakukannya, jalankan pemeriksaan latar belakang calon pekerja. Kakitangan rumah kumpulan menjaga penduduk yang rentan, jadi berhati-hatilah untuk keselamatan dan keselamatan anda.