Cara Memulakan Perkhidmatan Ulang-alik Lapangan Terbang Dengan Minivan Keluarga

Dengan cita-cita dan keinginan untuk bekerjasama dengan orang lain, anda boleh menjadikan minivan keluarga anda menjadi lembu tunai berpotensi. Ketika melakukan perjalanan dengan udara, kebanyakan orang tidak mahu membayar yuran letak kereta jangka panjang di lapangan terbang, atau bimbang meninggalkan kereta mereka tanpa pengawasan semalam. Sekiranya anda mempunyai minivan yang anda baiki, anda boleh menjana pendapatan sebahagian atau sepenuh masa dengan mengarahkan orang ke dan dari lapangan terbang.

1

Tulis rancangan perniagaan yang memperincikan jangkaan pendapatan dan perbelanjaan anda, demografi sasaran anda, penyelidikan anda di lapangan dan rancangan pemasaran anda.

2

Ketahui apa syarat untuk mendapatkan lesen sopir di negeri anda. Beberapa negeri memerlukan lesen atau sokongan khas. Sebagai contoh, di Michigan, anda mesti mempunyai lesen sopir khas. Wisconsin, bagaimanapun, berhenti memerlukan lesen bagi mereka yang mengangkut kurang dari 16 orang.

3

Failkan dokumen yang diperlukan untuk mendapatkan lesen sopir di negeri anda, jika anda memerlukannya. Bayar bayaran yang sesuai dan ikuti ujian perubatan atau bertulis yang diperlukan.

4

Hubungi syarikat insurans kereta anda dan ketahui liabiliti tambahan atau insurans lain yang anda perlukan sebelum anda membawa penumpang.

5

Bawalah minivan anda ke mekanik yang anda percayai untuk memeriksanya untuk memastikannya berada dalam keadaan mekanikal yang baik.

6

Bersihkan minivan anda dengan teliti sebelum mengangkut pelanggan. Walaupun minivan anda adalah minivan keluarga, tidak ada yang ingin menghidu susu coklat berusia tiga hari yang bersembunyi di tempat duduk belakang.

7

Iklankan perkhidmatan anda kepada masyarakat. Anda mungkin mendapati bahawa kawasan bandar atau kumpulan orang tertentu kurang dilayan di komuniti anda. Di beberapa kawasan, warga tua mungkin memerlukan perkhidmatan ulang-alik khusus dan di kawasan lain, keluarga dengan anak-anak mungkin menghargai perjalanan di minivan anda - terutamanya jika anda mempunyai tempat duduk kereta.

8

Hubungi hotel, motel dan orang tempatan di lapangan terbang untuk memberitahu mereka mengenai perkhidmatan anda. Kirimkan risalah, buat dan berikan kad perniagaan dan brosur serta buat laman web yang mempamerkan perkhidmatan anda.

9

Harga perkhidmatan anda secara kompetitif dengan perkhidmatan lain di kawasan anda, ingatlah untuk mengimbangi masa, jarak tempuh dan overhed kenderaan anda. Hubungi perkhidmatan lain untuk mengetahui berapa bayaran mereka.