Cukai Jualan: Adakah Dikurangkan Cukai?

Memanfaatkan semua potongan cukai yang ada adalah kaedah terbaik untuk memastikan bahawa anda tidak meninggalkan wang di atas meja setelah anda memfailkan cukai anda. Sebagai pemilik perniagaan kecil, strategi cukai anda untuk memaksimumkan pemotongan adalah kunci untuk meminimumkan tanggungjawab cukai anda. Menyimpan lejar cukai jualan yang tepat yang dibayar pada tahun cukai dan memotongnya pada waktu cukai dapat membantu mengurangkan bil cukai anda atau lebih baik lagi, dengan menambah pembayaran anda.

Definisi

Cukai jualan adalah cukai negeri dan tempatan yang dikenakan kepada pembeli. Selagi pembelian itu ditolak sebagai perbelanjaan perniagaan, begitu pula cukai jualan yang dikenakan.

Pertimbangan

Pada borang 1040, pemohon mempunyai pilihan antara menuntut cukai pendapatan negeri dan tempatan atau cukai penjualan negeri dan tempatan. Secara amnya, cukai pendapatan lebih tinggi daripada cukai jualan sehingga lebih masuk akal untuk memotong cukai pendapatan dan bukannya cukai penjualan. Namun, beberapa negeri - seperti Nevada - dianggap mesra perniagaan dan tidak mempunyai cukai pendapatan. Sekiranya perniagaan anda diperbadankan di negeri yang tidak mempunyai cukai pendapatan atau cukai pendapatan rendah, adalah kepentingan terbaik anda untuk memotong cukai jualan negeri dan tempatan.

Pertolongan

Sekiranya anda adalah pemilik perniagaan kecil dan borang fail 1040, anda boleh menggunakan kalkulator cukai jualan untuk membantu anda menentukan cukai jualan anda. Untuk mengetahui jumlah yang betul, log masuk ke kalkulator cukai jualan di laman web IRS. Kemudian, masukkan tahun cukai anda, poskod dan beberapa catatan dari borang 1040 anda dan kalkulator akan memberi anda anggaran berapa banyak yang anda boleh tolak. Walau bagaimanapun, kalkulator bukanlah penentu akhir berapa banyak yang anda boleh tolak dalam cukai penjualan. Sekiranya anda membuat pembelian besar seperti kapal atau kereta, anda boleh menolak cukai jualan sebagai sebahagian daripada asas barang anda. Gunakan IRS Publication 551 untuk membantu anda mengira asasnya. Rujuk arahan borang cukai 1040 untuk senarai lengkap jadual cukai jualan.

Garis Panduan

Anda tidak dibenarkan memotong cukai jualan yang anda kumpulkan dari pembeli dan bertanggungjawab untuk diserahkan kepada kerajaan negeri atau tempatan. Juga pastikan untuk tidak memasukkan jumlah ini dalam penerimaan kasar anda kerana ia tidak dianggap sebagai keuntungan.