Cara Menghimpun E-mel untuk Meneruskan kepada Penerima Lain

Meneruskan e-mel memasukkan butirannya ke dalam mesej baru yang anda hantarkan kepada penerima lain. Apabila banyak e-mel terlibat, anda diminta untuk menyalin dan menampal kandungan setiap mesej ke dalam e-mel baru jika anda ingin memasukkan semuanya, yang merupakan tugas yang tidak cekap dan sukar. Dengan menggabungkan beberapa e-mel, anda dapat meneruskannya sekaligus sebagai lampiran pada mesej baru, yang membolehkan penerima melihat setiap satu secara berasingan sambil mengurangkan kerja yang diperlukan untuk menyusunnya untuk meneruskan.

1

Lancarkan klien e-mel anda di komputer anda dan arahkan ke folder peti masuk.

2

Tahan butang "Ctrl" pada papan kekunci anda dan navigasi melalui e-mel anda, mengklik setiap yang anda ingin kirimkan. Pastikan butang "Ctrl" ditekan ketika mengklik untuk mengelakkan membatalkan pilihan mesej sebelumnya.

3

Lepaskan kekunci "Ctrl" dan klik butang "Teruskan". Sekiranya tidak ada butang Teruskan, klik kanan salah satu e-mel dan pilih "Teruskan sebagai Lampiran" atau yang serupa. E-mel baru dihasilkan dengan mesej terpilih yang dilampirkan sebagai fail .EML.

4

Masukkan alamat e-mel penerima di kotak "Ke" dan klik butang "Kirim".