Mengapa Sandaran iPad Perlu Lama?

Menyandarkan iPad ke komputer adalah cara terbaik untuk memastikan data anda disimpan di dalam negara dan mudah dijangkau. Ini membolehkan anda memulihkan peranti dengan cepat jika ia rosak atau hilang - walaupun tidak ada sambungan Internet. Sudah tentu, semakin banyak data yang tersimpan di iPad anda - seperti foto, aplikasi, muzik dan video - semakin lama masa yang diperlukan untuk membuat sandaran dan pemulihan. Walaupun begitu, mungkin ada kalanya proses pencadangan lambat. Dalam keadaan seperti ini, anda boleh memeriksa beberapa perkara yang diketahui memperlambat prosesnya.

Kabel

Segerakkan dan sandarkan iPad anda menggunakan kabel yang disertakan dengannya. Ini adalah langkah penting untuk memastikan iPad mengirim dan menerima data secepat mungkin. IPad dan iPad Mini terbaru menggunakan kabel Lightning-to-USB, sedangkan peranti lama menggunakan kabel 30-ke-USB, yang dapat menggandakan atau tiga kali ganda masa yang diperlukan untuk menyelesaikan sandaran.

Penukaran Muzik

Pastikan iPad anda dipasang ke PC atau Mac dan iTunes dibuka. Pergi ke panel Ringkasan dengan mengklik iPad di Sidebar - atau di iTunes 11, dengan mengklik butang "iPad" di bahagian atas skrin. Seterusnya, pastikan "Tukar lagu dengan kadar bit yang lebih tinggi kepada 128 kbps" tidak dicentang. Ini menghalang iTunes menukar audio anda kerana menyandarkan iPad.

Perisian Anti-Virus

Lumpuhkan sebarang perisian anti-virus semasa anda membuat sandaran. Pada kesempatan yang jarang berlaku, perisian anti-virus dapat melambatkan proses penyegerakan sambil mengimbas setiap data yang dipindahkan antara kedua-dua peranti.

Aplikasi Menyimpan Data

Padamkan mana-mana aplikasi yang menyimpan sejumlah besar data. Ini termasuk GoodReader, Zinio, Quick PDF +, ComicZeal dan Pandora. Aplikasi berat data menyandarkan fail tempatan mereka dengan setiap penyegerakan, mengambil masa yang berharga.