Cara Menambah Orang Terkenal ke Facebook

Sekiranya anda secara rasmi mewakili atau menguruskan kerjaya selebriti, anda boleh menambahkannya ke Facebook untuk meningkatkan keterlihatannya. Facebook membenarkan pengurus dan wakil untuk membuat profil khas, disebut halaman, untuk mempromosikan pelanggan mereka. Mereka kemudian dapat menghantar kemas kini berkala mengenai selebriti itu kepada orang-orang yang telah mengklik butang "Suka" di halaman. Anda boleh menambahkan orang terkenal ke Facebook dengan melayari bahagian khas laman web.

1

Log masuk ke akaun Facebook anda. Muat bahagian "Buat Halaman" di laman web Facebook di penyemak imbas anda.

2

Klik pada "Artis, Band atau Tokoh Awam." Pilih kategori yang sesuai dan taipkan nama selebriti di bidang yang disediakan. Baca Syarat Facebook dan, jika anda bersetuju dengannya, klik pada kotak pilihan. Akhirnya, klik pada "Bermula."

3

Klik "Muat Naik Gambar" untuk memilih gambar selebriti di cakera keras anda atau pilih "Import Foto" untuk memilih dari foto di Internet. Klik "Teruskan."

4

Jemput beberapa rakan Facebook anda dengan menggunakan pautan "Jemput Rakan" dan klik "Teruskan."

5

Taipkan alamat laman web rasmi selebriti, jika berkenaan, dan taipkan keterangan orang terkenal di kotak "Tentang". Klik "Teruskan." Facebook kini membuat halaman.