Cara Memasang Pemalam Kod Penjejakan AdWords untuk WordPress

Mengawasi bagaimana pengunjung menggunakan laman web syarikat anda membantu anda memahami corak lalu lintas dan pembelian, yang seterusnya dapat membantu anda mengoptimumkan dan mengewangkan kandungan anda. Perkhidmatan AdWords Google dirancang dengan tujuan ini. Menambah penjejakan AdWords ke laman web WordPress syarikat anda adalah proses dua peringkat. Mula-mula anda mesti membuat dan menyalin kod penjejakan AdWords di laman web AdWords. Kemudian anda mesti memuat turun pemalam AdWords dari Direktori Pemalam WordPress, memuat naiknya ke laman web anda dan menampal kod penjejakan anda ke dalamnya.

Dapatkan Kod Penjejakan

1

Log masuk ke akaun Google AdWords anda, klik tab "Alat dan Analisis", dan kemudian pilih "Penukaran."

2

"Klik butang" + Percakapan "di bawah tab Perbualan.

3

Masukkan nama pengenal untuk kod penjejakan AdWords ini di medan Nama Penukaran. Sekiranya anda akan menggunakannya untuk melacak pengiriman ke borang Kenalan syarikat anda, misalnya, anda mungkin memanggilnya sebagai Borang Perhubungan.

4

Pilih sumber penukaran AdWords anda di medan Sumber. Ini adalah lokasi di mana penjejakan akan dilakukan di laman WordPress anda. Jika itu berlaku di halaman Kenalan, misalnya, masukkan "Kenalan" di medan Sumber. Klik "Simpan dan Teruskan" apabila anda selesai.

5

Klik medan "Kategori penukaran" dan pilih kategori yang paling sesuai dengan penukaran anda.

6

Klik medan "Petunjuk Penjejakan" dan pilih sama ada anda ingin memberitahu pelawat laman web anda bahawa mereka sedang dilacak. Sekiranya anda memilih untuk memberitahu pengunjung anda, Google akan meletakkan pemberitahuan Statistik Laman Google di laman web anda. Klik "Simpan dan Teruskan" apabila anda selesai.

7

Pilih "Saya membuat perubahan pada kod" untuk menampilkan kod penjejakan AdWords anda.

8

Sorot kod penjejakan dengan tetikus anda, dan kemudian tekan "Ctrl-C" pada papan kekunci anda untuk menyalin kod tersebut ke papan keratan komputer anda.

Tambah Pemalam ke WordPress

1

Navigasi ke Direktori Plugin WordPress dan muat turun salah satu pemalam penjejakan AdWords yang tersedia (pautan di Sumber).

2

Log masuk ke papan pemuka WordPress syarikat anda menggunakan akaun dengan hak pentadbiran.

3

Arahkan tetikus anda ke atas butang "Pemalam" pada menu utama dan klik "Tambah Baru."

4

Klik "Muat naik", klik butang "Jelajah", dan kemudian klik fail ZIP pemalam AdWords yang anda muat turun dari Direktori Plugin.

5

Klik "Pasang Sekarang" untuk memasang pemalam. Apabila pemasangan selesai, klik pautan "Aktifkan Pemalam".

6

Buka panel tetapan pemalam. Cara anda melakukan ini sedikit berbeza bergantung pada plugin yang anda gunakan. Untuk sebahagian besar pemalam, anda arahkan tetikus anda ke butang "Tetapan" pada menu utama WordPress, dan kemudian klik nama pemalam. Beberapa pemalam, seperti Pemasaran Semula Google, juga membolehkan anda mengklik pautan "Tetapan" secara langsung di halaman Pemalam utama.

7

Klik tetikus anda di medan teks yang disediakan, dan kemudian tekan "Ctrl-V" pada papan kekunci anda untuk menampal kod penjejakan AdWords anda. Bergantung pada pemalam yang anda gunakan, anda mungkin juga dapat menyesuaikan tempat dan bagaimana pelacakan itu muncul. Klik butang "Simpan Perubahan" apabila anda selesai.