Cara Memuat turun Mapquest ke Garmin Nuvi

Mendapat dari titik A ke titik B boleh menjadi sesuatu yang mencabar, terutama ketika anda memandu dalam lalulintas. Sekiranya anda mesti berusaha untuk bertemu dengan pelanggan anda, penting untuk anda tepat pada waktunya dan anda mengambil jalan yang paling langsung. Itu akan menjimatkan masa dan wang anda. Untuk membantu anda dari titik A ke titik B dengan cara secepat mungkin, anda dapat menggunakan MapQuest untuk mendapatkan petunjuk arah dan juga melihat keadaan lalu lintas dan jalan raya tempatan. Anda boleh memuat turun data dari MapQuest ke Garmin Nuvi semasa anda merancang perjalanan anda. Anda hanya memerlukan komputer dan Garmin Communicator Plugin untuk penyemak imbas Web anda.

1

Navigasikan ke halaman Garmin Communicator Plugin (lihat Sumber), klik butang "Pasang untuk Windows", klik butang "Setuju" dan ikuti arahan pada skrin anda untuk memasang pemalam untuk penyemak imbas Web anda.

2

Sambungkan unit Garmin Nuvi ke komputer anda dengan menggunakan kabel USB yang disertakan dengan peranti.

3

Navigasi ke laman web MapQuest dan cari tujuan anda untuk melihatnya di peta.

4

Klik "Kirim" di bahagian atas peta dan pilih "Garmin GPS" dari menu.

5

Klik "Ya" apabila MapQuest meminta untuk mengakses peranti anda.

6

Pilih peranti anda di kotak Perangkat yang Dipilih dan klik butang "Kirim" untuk memuat turun data MapQuest ke Garmin Nuvi.