Menetapkan semula Halaman Mula Penjelajah Internet

Membuka Internet Explorer ke laman web yang biasa digunakan dapat menjimatkan masa anda duduk bekerja pada waktu pagi. Sekiranya halaman Mula anda telah diubah atau anda ingin menetapkannya di tempat pertama, yang perlu anda lakukan ialah menavigasi ke halaman yang ingin anda mulakan dan klik beberapa butang di Tetapan anda.

Menetapkan Halaman Utama Internet Explorer anda

Untuk Internet Explorer pada Windows 8, mulakan dengan pergi ke halaman yang ingin anda tetapkan sebagai halaman Mula anda. Dari sana, arahkan ke sudut bawah layar, lalu pilih "Tetapan" dari menu yang muncul. Klik "Pilihan" dan kemudian klik "Sesuaikan" di bawah tetapan Halaman utama. Kemudian klik "Tambah laman web terkini" dan klik "Tambah" untuk menjadikan laman web ini sebagai laman utama baru anda.

Sekiranya anda menggunakan Internet Explorer 11 pada Windows 7, prosesnya sedikit berbeza. Klik butang "Alat", yang terlihat seperti roda gigi, kemudian "Pilihan internet". Pilih tab "Umum", kemudian masukkan URL laman web yang ingin anda gunakan sebagai halaman Mula di bawah "Halaman utama" atau klik "Gunakan saat ini" jika anda ingin menggunakan halaman yang sedang Anda buka. Klik "Terapkan" kemudian "OK."

Nota Versi

Maklumat dalam artikel ini berlaku untuk Internet Explorer 11 untuk Windows 7 dan 8. Ini mungkin sedikit berbeza atau ketara dengan versi atau produk lain.