Bagaimana Memulakan Syarikat Pembalakan Berimpak Rendah

Pembalakan berimpak rendah adalah jawapan kepada masalah alam sekitar dengan industri pembalakan secara umum. Syarikat pembalakan adalah hutan yang jelas, walaupun yang telah ditentukan untuk tujuan ini. Hentaman yang rendah bermaksud bahawa pokok yang besar dan kuat tidak akan dicederakan, hanya pokok yang terbantut yang belum dapat mencapai cahaya matahari. Maksudnya ialah menuai kayu dari pokok-pokok yang memenuhi hutan. Bentuk penebangan ini menjadikan hutan lebih baik dan sihat daripada sebelumnya.

1

Dapatkan ijazah perhutanan dari University of Montana, New Brunswick atau sekolah serupa yang mempunyai program perhutanan yang kuat. Walaupun ini tidak sepenuhnya mustahak, kaedah pembalakan yang sensitif terhadap alam sekitar seperti sistem berimpak rendah memerlukan pengetahuan yang terperinci mengenai hutan, dan kawasan mana yang dapat dibersihkan dengan betul dan bagaimana.

2

Teliti industri. Tentukan di mana anda boleh beroperasi, dan selidik bagaimana perniagaan serupa beroperasi dan berapa harga yang mereka tawarkan.

3

Buat rancangan perniagaan. Tentukan jenis peralatan yang anda perlukan, di mana anda akan beroperasi, berapa banyak pekerja yang anda perlukan, kapan anda akan beroperasi, bagaimana anda akan mengangkut kayu balak apabila mereka telah dipotong, bagaimana anda akan memasarkan perniagaan anda dan anda akan menentukan harga log . Juga, tentukan berapa banyak modal yang anda perlukan dan bagaimana anda akan memperoleh modal tersebut.

4

Hubungi bank besar yang mempunyai rekod prestasi dalam membantu memulakan perniagaan inovatif. Anda mencari sekitar $ 1 juta dana pendahuluan awal - tidak termasuk bahan bakar atau tenaga kerja - jadi anda perlu menyusun rancangan perniagaan terperinci.

5

Dapatkan lesen dan insurans yang betul. Hubungi pemerintah tempatan untuk menentukan semua yang diperlukan. Di Amerika Syarikat, anda memerlukan Nombor Pengenalan Majikan dari Perkhidmatan Hasil Dalam Negeri (lihat Sumber) dan anda perlu mendaftarkan perniagaan anda dengan negeri yang anda jalankan. Insurans ini merangkumi perkara seperti harta tanah, tanggungjawab, pengangguran dan insurans pampasan pekerja.

6

Beli atau sewa peralatan. Di sinilah pelaburan menjadi mahal. Secara amnya, dua peralatan diperlukan untuk memulakan. Ini adalah mesin penuai - mesin yang menebang pokok - dan yang diteruskan - mesin yang membawanya ke tepi jalan. Kedua-dua mesin ini, yang digunakan, akan berharga kira-kira $ 700,000. Baru, lebih dari $ 1 juta. Selanjutnya, penuai mengambil kira-kira 120 gelen bahan bakar diesel, yang berlangsung sekitar 40 jam. Penghantar mengambil kira-kira 35 gelen, dan menggunakan sekitar tiga gelen setiap jam penggunaan. Penyelenggaraan juga mahal. Menyewa penghantar mungkin sekitar $ 50 sejam, mungkin dua kali ganda untuk penuai.

7

Sewa sekurang-kurangnya dua pembalak mahir untuk menjalankan peralatan. Sekiranya anda boleh menjalankannya sendiri, pekerja anda boleh menjalankan yang lain. Menjalankan kedua-dua mesin tidak praktikal, tetapi mungkin menjadi keperluan semasa anda memulakannya. Kos bahan bakar akan mahal, begitu juga tenaga kerja. Pembalak mahir tidak murah.

8

Ketahui cara servis peralatan. Membawa mereka untuk diserahkan kepada peniaga atau mekanik akan mahal. Program perhutanan University of Brunswick baru menunjukkan bahawa penuai baru mempunyai jangka hayat selama lima tahun penggunaan berterusan. Ini tidak lama untuk peralatan yang haus bahan bakar bernilai $ 700,000. Pelaburan yang anda buat bergantung pada seberapa baik anda bekerja, servis dan menyelenggara peralatan anda.

9

Pasarkan produk anda. Ini adalah berita baik. Pembalakan berimpak rendah adalah inovasi penting yang mendapat perhatian media, kerajaan dan industri itu sendiri. Malah Kelab Sierra menyokongnya. Kumpulan persekitaran akan menjadi pemandu sorak terbaik anda. Kerajaan akan menyayangi anda kerana anda membawa sumber tanpa mengganggu organisasi yang kuat dari segi politik. Kemungkinannya adalah jika anda menunjukkan bahawa anda melakukan kerja yang baik, sebuah syarikat pembalakan yang lebih besar akan membeli dan menggunakan kemahiran anda. Ini boleh menjadi peluang untuk membuat pembunuhan. Betul, perbelanjaan modal awal sangat tinggi, tetapi seorang hutan yang cekap, berpendidikan dan mahir dapat membuatnya berjaya.