Bagaimana Twitter Mengesahkan Orang?

Twitter melancarkan akaun yang disahkan pada tahun 2009 sebagai tindak balas terhadap penyamaran Tony La Russa, bekas pengurus besbol liga utama, menurut laman web CNBC. Twitter menekankan bahawa ia menggunakan pengesahan untuk individu dan jenama utama untuk mengesahkan kesahihannya. Ini tidak akan menanggapi permintaan dari masyarakat umum untuk pengesahan, dan ini menjadikan proses pemeriksaan dan pengesahan akaun yang tepat menjadi misteri.

Pengesahan akaun

Tujuan pengesahan adalah untuk memastikan bahawa akaun Twitter itu sahih, dan bukan penyamaran atau penipuan. Lencana pengesahan biru yang didambakan mempunyai tanda semak di atasnya untuk menunjukkan status yang disahkan. Maklumat Twitter mengenai bagaimana ia memilih akaun untuk disahkan dan bagaimana ia mengesahkannya tidak menjelaskan proses pengesahan. Ia menyatakan bahawa ia menumpukan perhatian pada "pengguna yang sangat dicari" dalam bidang minat utama. Twitter bahkan enggan memberitahu Wall Street Journal bagaimana ia memeriksa dan mengesahkan akaun, menurut laman web Wall Street Journal.

Alternatif Pengesahan

Walaupun tidak mungkin berlaku untuk pengesahan akaun, anda dapat meyakinkan pengikut dan bakal pengikut anda mengenai keaslian anda dengan menghubungkan profil Twitter anda ke laman web rasmi anda. Pusat Bantuan Twitter mencadangkan menambahkan butang Ikut Twitter ke laman web anda untuk mengesahkan akaun anda.