Menjual Log Cedar Merah

Keindahan dan ketahanan kayu cedar merah timur atau barat menjadikannya popular untuk digunakan di rumah, pagar, papan serpihan dan projek kerja kayu. Sekiranya anda ingin menjual kayu bulat secara berterusan, teliti menjualnya terus ke kilang berbanding memasarkan balak tersebut kepada individu untuk projek pembaikan rumah mereka. Untuk mula menjual kayu balak, anda memerlukan akses ke batang pohon cedar yang siap untuk menuai dan cara memotong pokok menjadi balak yang dapat diangkut di atas katil treler.

Peralatan Diperlukan

Mencari kilang papan tempatan yang membeli kayu mentah untuk dijadikan kayu atau papan serpihan memberi anda satu cara untuk menjana wang tanpa usaha tambahan selain memotong dan mengangkut kayu balak ke kilang. Untuk meningkatkan potensi keuntungan dari kayu kayu cedar merah anda, beli peralatan yang membolehkan anda membelah kayu balak sendiri. Anda kemudian boleh menjual kayu balak terus kepada individu dan perniagaan yang memerlukan kayu balak untuk pagar dan kediaman dan menjana lebih banyak wang daripada yang anda terima di kilang.

Mengenal pasti Pasaran

Pasar anda mungkin terdiri dari kilang papan yang menerima wangian merah dengan wang tunai. Sekiranya anda ingin memotong balak sendiri untuk menjana lebih banyak wang, penonton anda mungkin terdiri daripada individu yang ingin mendirikan pagar hiasan, sauna, geladak, gudang atau gazebo di harta tanah mereka. Orang yang lebih gemar menggunakan balak yang tidak dirawat daripada cedar yang dirawat boleh membeli dari anda. Pasaran sasaran lain mungkin termasuk pekerja kayu, seperti pembuat kabinet dan pembina rumah kayu balak. Artis dan ahli budaya mungkin juga menginginkan cedar merah untuk projek mereka. Peluang tambahan mungkin melibatkan mengeksport log anda ke pasar di negara lain.

Kebaikan

Menyebut faedah menggunakan kayu cedar merah membantu meningkatkan penjualan. Fokus pada ketahanan kayu terhadap reput, menjadikannya sesuai untuk projek luaran, walaupun tidak dirawat. Keindahan semula jadi kayu memperindah sifat apabila digunakan untuk membuat pagar atau rumah kayu. Sebutkan teknik pembalakan anda jika mereka melindungi pendirian anda daripada terlalu jelas, terutamanya jika anda ingin menarik minat orang yang berminat untuk melindungi alam sekitar.

Mengiklankan

Untuk mencari pelanggan yang bersedia membeli log anda memerlukan pengiklanan di tempat-tempat yang menjadi sasaran pasar anda kemungkinan besar dapat melihat apa yang anda tawarkan. Siarkan iklan percuma mengenai log anda di Craigslist.org untuk pembeli tempatan atau serantau. Tambahkan catatan di Alibaba.com untuk pembeli serantau dan antarabangsa. Hantarkan brosur atau surat kepada syarikat kayu, pekerja kayu dan seniman untuk memberitahu mereka bahawa anda mempunyai bekalan cedar merah. Berjumpalah dengan pembaikan rumah dan kedai perkakasan, dan tinggalkan setumpuk kad nama dengan mereka untuk dibagikan ketika orang bertanya di mana mereka boleh mendapatkan kayu bulat cedar. Bina laman web untuk membantu pelanggan mencari anda, dan sertakan foto timbunan balak yang telah anda potong dan jarak dekat biji-bijian di log. Tambahkan gambar yang dihantar oleh pelanggan kepada anda mengenai projek yang telah mereka selesaikan dengan kayu anda, seperti pagar, bangunan balak atau patung.